Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Bewezen: je kunt allergisch zijn voor de kou

Wie het helemaal niets vindt, die koude temperaturen: misschien kun je er niets aan doen.

Als je namelijk kou, sneeuw en ijs haat en het gevoel hebt dat je er niet tegen kunt, dan zou het zomaar eens kunnen dat je er allergisch voor bent. De allergie heet officieel koude-urticaria en het kan galbulten of zwellingen veroorzaken op plekken die worden blootgesteld aan de kou. Het is daarom een echte huidaandoening. Zeer lage temperaturen kunnen zelfs zorgen voor een lage bloeddruk, wat helemaal gevaarlijk kan worden.

Advertentie

Symptomen
Of het vaak voorkomt? Per 100 mensen die al de huidaandoening urticaria hebben, hebben 3 tot 4 mensen last van de speciale ‘kou-variant’. De oorzaak is nog onbekend. Patiënten hebben er vooral last van als ze zwemmen in te koud water, heel koud drinken doorslikken, koude regen tegen zich aan krijgen of fietsen in een ijskoude wind. De klachten? Patiënten kunnen last krijgen van onder meer ‘opvliegers’, hartkloppingen, hoofdpijn en zelfs het verlies van het bewustzijn. De bulten ontstaan meestal gelijk na de blootstelling aan de kou, maar in sommige gevallen kunnen ze ook later opkomen. De ziekte is erfelijk. Het beste medicijn? Ver van de kou vandaan blijven.

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Huidarts. Beeld: iStock

Zo ziet deze week (2 t/m 8 juni) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Premium

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat? 

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie we

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien