Anastasia de musical: nu tot € 25,- voordeel per kaart

Zoek binnen:

Bewezen: drie kopjes koffie per dag goed voor je gezondheid

Kom jij de dag niet door zonder koffie? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Mensen die drie tot vier kopjes kopjes koffie per dag drinken lopen namelijk minder risico op hartaandoeningen en vroegtijdig overlijden dan mensen die helemaal geen koffie drinken.

Dat blijkt uit een nieuwe studie van een Brits onderzoeksteam dat verbonden is aan de Universiteit van Southampton.

Advertentie

Leverziekten
Voor de studie nam het onderzoeksteam tweehonderd eerdere studies onder de loep. De onderzoekers kwamen tot de ontdekking dat koffie verband houdt met een verlaagd risico op diabetes type 2, dementie, leverziekten en sommige soorten kanker. Vooral voor leveraandoeningen als levercirrose doet koffie veel goed.

Zwangere vrouwen
Volgens de onderzoekers geven drie tot vier kopjes koffie per dag het grootste gezondheidsvoordeel. Dit geldt overigens niet voor vrouwen die zwanger zijn: zij kunnen beter minder koffie drinken. Het drinken van meer dan drie kopjes per dag kan volgens het onderzoek geen kwaad, maar de gunstige effecten waren dan minder groot.

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bekijk ook deze video:

Bron: Thebmj. Beeld: iStock

Speel hier de snackpuzzel van zaterdag 25 januari gratis

snackpuzzel

Premium

Ook deze zaterdag 25 januari hebben we weer een nieuwe gratis kruiswoordpuzzel voor je. Je vindt ‘m terug in jouw Bewaarlijst en hebt 7 dagen om de puzzel op te lossen. Succes!

[minipuzzel]

 

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien