Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Waarom het aan te raden is om zelfs binnen zonnebrandcrème te smeren

Door de geldende maatregelen rondom het coronavirus zitten we allemaal ineens heel veel binnen. Zelfs nu de temperaturen oplopen, kunnen we niet werken aan ons bruine kleurtje in de zon. Je denkt daarom vast dat insmeren niet nodig is, maar wist je dat het juist belangrijk is om ook binnen zonnebrandcrème te smeren?

Het klinkt tegenstrijdig, maar het is toch écht beter voor je huid.

Advertentie

Insmeren

Het insmeren van je huid met een goede zonnebrandcrème is erg belangrijk wanneer je de zon ingaat. Dat weten we inmiddels wel. Het beschermt je huid tegen rood worden of echt verbranden, en het verkleint de kans op huidkanker. Door je gezicht en lichaam voor iedere zonsessie in te smeren met een goede crème, ga je ook nog eens huidveroudering tegen. De meeste mensen smeren zich tegenwoordig dus altijd goed in, voor ze de zon ingaan.

Verschillende stralingen

Toch is het ook belangrijk om dit te doen als je binnen zit en de zon gezellig door het raam op je gezicht schijnt. Om uit te leggen waarom, is het goed om te weten dat de straling van de zon uit 2 soorten bestaat: de UV-A- en de UV-B. De eerste straling is voornamelijk de veroorzaker van huidveroudering tijdens het zonnen, terwijl je door de UV-B straling kunt verbranden als je niet oppast. Verbranden vanachter het glas zal niet snel gebeuren, maar huidveroudering door de UV-A straling kan echter wel gewoon ontstaan binnenshuis.

Geen waarschuwing

Huidveroudering is echter niet het enige, want volgens dermatologen kan deze straling zelfs door het glas huidkanker veroorzaken. Het lastige aan de UV-A straling is dat je huid geen waarschuwing krijgt, wat wel gebeurt bij UV-B straling, door verbranding van de huid. Maar ondertussen loopt je huid wel mogelijke schade op. Om dit te voorkomen, kun je je dus het best maar gewoon insmeren. Een zonnebrandcrème met SPF 30 of hoger is zeer aan te raden. En zorg ervoor dat het een crème betreft die beschermt tegen zowel UV-A- áls UV-B. Dan zit je sowieso goed.

Ben je nog op zoek naar een fijne en goede zonnebrandcrème die voldoende bescherming biedt? Dan kun je hieronder naar hartelust shoppen zodat je huid ook nú mooi blijft:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Margriet, Dr Jetskeultee, Undercoverskincare. Beeld: iStock

Lees meer

Sylvia Witteman: “Ik moffel de grote glasscherf op de grond snel weg”

Sylvia Witteman | Libelle

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), twee zoons (18 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week doet ze een poging om het huis van haar moeder schoon te maken. 

“Goed nieuws!”, zegt mijn moeder in het verpleeghuis. “Ik mag morgen naar huis!” Een week of vier heeft het wel geduurd voordat ze weer een beetje uit de voeten kon met haar nieuwe heup, maar nu is het toch (bijna) zover. “Stofzuigen en dweilen en zo kan ik voorlopig niet”, zegt ze. “Het zal wel een smeerboel zijn thui

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien