Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Dít is waarom je blauwe kleding moet aantrekken naar je sollicitatie

Bij een sollicitatie wil je natuurlijk een goede indruk achterlaten. Naast je uitstraling heeft ook je kledingkeuze hier invloed op. En blijkbaar kun je het beste blauw aantrekken.

De bekende tv-illusionist Victor Mids weet precies hoe jij met behulp van mindfucks je volgende sollicitatiegesprek positief kunt beïnvloeden. Dat beschrijft hij namelijk in zijn nieuwe boek: Mindf*ck: next level.

Advertentie

Teamplayer
1 van zijn tips is om de kleur blauw te dragen. “Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat je het beste iets blauws aan kunt doen naar een sollicitatie”, vertelt Victor. “Daarmee straal je uit dat je goed kunt samenwerken en een goede teamplayer bent.” Blauw staalt oprechtheid, zelfvertrouwen, loyaliteit en vriendelijkheid uit. Daarnaast is blauw een rustige, kalme kleur. Alle tinten blauw zijn dan ook een veilige keuze om te dragen tijdens een sollicitatiegesprek.

Oranje
Er zijn ook kleuren die je beter níet kunt dragen tijdens een sollicitatie volgens Victor. “Uit datzelfde onderzoek bleek ook dat oranje de slechtste kleur is om te dragen. Met deze kleur zien mensen je minder snel als een professionele kandidaat.” Oranje is een schreeuwerige en opvallend kleur en kan hierdoor onprofessioneel overkomen.

Steekproef
Maar de juiste kleur outfit tijdens een sollicitatie betekent natuurlijk niet dat je ook automatisch geschikt bent voor de baan. “Het blijft een steekproef”, zegt de illusionist. “Het is natuurlijk niet zo dat als je een blauw overhemd draagt je de baan sowieso krijgt. Maar baat het niet, dan schaadt het niet.”

Binnenkort een sollicitatie maar nog geen outfit? We hebben de mooiste blauwe items voor je op een rijtje gezet:

Last van zweethanden tijdens een sollicitatie? Zo ben je er in één keer vanaf:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD. Beeld: Brunopress

Lees meer

Igone de Jongh: “Door Thijs leer ik om niet in paniek te raken”

Igone de Jongh Libelle

Met haar afscheid van Het Nationale Ballet had danseres Igone de Jongh (41) een helder doel voor ogen: minder keurslijf, meer vrijheid. “Het is zo lekker om zélf mijn keuzes te kunnen maken.”

Het is een van die tropische dagen in augustus en door de straten blaast een snikhete wind, maar in het hotel waar we hebben afgesproken is het heerlijk koel. Toch vraagt danseres Igone de Jongh (41) bijna smekend: “Zullen we buiten lunchen? Het is hier zo koud! En ik ben dol op dit weer.” Dus zitten we even later aan een tafeltje langs een Amsterdamse gracht en kijken we

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien