Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Deze influencers roepen alle vrouwen op om bikinifoto online te plaatsen

Linda de Mol verscheen eerder deze maand in bikini op de cover van de nieuwe Linda. Níet gephotoshopt. Ze werd toegejuicht om haar actie, maar kreeg ook kritiek. Voor veel vrouwen ging Linda’s actie namelijk nog niet ver genoeg.

Een groep influencers die meer aandacht wil voor diversiteit in de media en body positivity heeft nu zelf een actie bedacht. De vrouwen roepen andere vrouwen op om ook in bikini of badkleding op de foto te gaan en dit te plaatsen op sociale media.

Advertentie

Body positivity influencers

Saskia Olivieira, een Nederlandse activiste die strijdt voor meer positiviteit rond allerlei soorten lichamen en diversiteit, met meer dan 18.000 volgers is een van de vrouwen die een post heeft gedaan.

“Sinds 2014 spreek ik me uit over body positivity, body confidence en alles wat daarbij hoort. Body positivity is geen hype of trend, het is een community die mensen inspireert en helpt met onder andere acceptatie van het lichaam”, schrijft ze. “Het is een beweging van oorsprong gestart door dikke zwarte vrouwen die niet werden geaccepteerd door de maatschappij. Nu is het een veilige plek voor personen waar ze kunnen zijn wie ze zijn, zonder stigma en vooroordelen.” Ook schrijft ze: “Wij zijn altijd lekker body positief niet alleen in de zomer.”

Dit bericht bekijken op Instagram

You are invited to the party to celebrate YOU, just the way you are! 📌(Post in Dutch) Push the translate button. ♡︎ Meer inclusiviteit en diversiteit in de media, yes please! Want het is nodig, wij zijn hier, we bestaan in al onze glorie en we mogen gezien worden! ♡︎ Sinds 2014 spreek ik me uit over body positivity, body confidence en alles wat daarbij hoort. Body positivity is geen hype of trend, het is een community die mensen inspireert en helpt met oa acceptatie van het lichaam. ♡︎ Het is een beweging van oorsprong gestart door dikke zwarte vrouwen die niet werden geaccepteerd door de maatschappij. Nu is het een veilige plek voor personen waar ze kunnen zijn wie ze zijn, zonder stigma en vooroordelen. This is our space📍 ♡︎ Samen met onderstaande prachtige dames roep ik iedereen op om hun bikini foto te delen en ons te taggen. ♡︎ Dit hoeft niet perse in bikini te zijn, dus doe het op je eigen manier zoals jij bent en hoe het bij jou past want daar staat body positivity voor. Acceptatie van alle lijven. ♡︎ Wij zijn altijd lekker body positief niet alleen in de zomer. Come and celebrate with us✨ Swipe, follow en like al deze prachtig vrouwen die hieronder en in de post zijn getagd.#togetherwearestronger Annelot @bodypositivelot Anouschka @curvesfordecades Maaike @curvyrocks Dionne @supersizemyfashion Edith @stylehasnosize_official Ellen @ellen_amh Fatshionista @fatshionista Annemarie @granddivamagazine Joann vd herik @joannvdherik Josine @thebiggerblog Lotte @lovaeij Marianne @mariannenykjaer Mayra @mayralouise Nicole @empoweringthecurvywoman Anouk @pandaexpres_ Els @rebelscurvyfashion Sanne @sanneke89 Sharon @sharondumfries Symone @styledbysymonee Joan Franka @joanfranka #bodypositivity#bodyequity#bodyacceptance#mybody#bodyconfidence#fatshaming#respectmybody#bodyneutrality#selfacceptance#embraceyourself#thecurvychapterstyle

Een bericht gedeeld door Saskia Olivieira (@thecurvychapter) op

Mooi zoals je bent

Ook modewinkel Rebels curvy fashion doet mee met de actie. Eigenaresse Els Sprenkeling schrijft over de actie: “Zoals je weet ging Linda in bikini op de cover met #lekkerbodypositief als hashtag. Niet representatief voor de bodypositive movement, want als je eerst op dieet moet, je moet laten bruinen etc. dan sla je de plank finaal mis. Dat is niet waar we voor staan.”

Els is kritisch op Linda de Mol. Ze vindt dat je juist met je rollen en vetjes, zonder bruinvel en met putten in je dijen, mag zijn wie je bent. “Ik merk in de winkel ook zo vaak dat vrouwen niet durven, soms niet eens blote armen, en dat doet me pijn om te zien en te horen want je ben zo mooi. Mooi zoals je bent. Ik ben trots dat ik samen met deze prachtige vrouwen een statement mag maken om een tegengeluid te geven aan Linda.”

Dit bericht bekijken op Instagram

ALTIJD LEKKER BODYPOSITIEF Even wat anders vandaag dan dat je van Rebels gewend bent. Want zoals je weet ging Linda in bikini op de cover met #lekkerbodypositief als hashtag. Niet representatief voor de bodypositive movement want als je eerst op dieet moet, je moet laten bruinen etc. dan sla je de plank finaal mis. Dat is niet waar we voor staan. Vandaag laten we je zien hoe het zit. Want als de movement ergens voor staat is het accepteren van je lijf no matter what. Zo sta ik hier in mijn badpakje, met rollen en vetjes, zonder bruin vel en putten in mijn dijen. En waarom doe ik dat? Ik merk in de winkel ook zo vaak dat vrouwen niet durven, soms niet eens blote armen, en dat doet me pijn om te zien en te horen want je ben zo mooi. Mooi zoals je bent. Ik ben trots dat ik samen met deze prachtige vrouwen een statement mag maken om een tegengeluid te geven aan Linda. Doe jij mee? Want samen staan we sterk en helpen we veel vrouwen jong en oud om hun lichamen te accepteren en zich vrij te voelen. Post je foto in badpak of bikini met de hashtag #altijdlekkerbodypositief en laat zien waar het echt om gaat. ❤️ #altijdlekkerbodypositief #lekkerbodypositief #selflove #loveyourbody #mybodymyrules @bodypositivelot @curvesfordecades @curvyrocks @supersizemyfashion @stylehasnosize_official @ellen_amh @fatshionista @granddivamagazine @joannvdherik @thebiggerblog @lovaeij @mariannenykjaer @mayralouise @empoweringthecurvywoman @pandaexpres_ @rebelscurvyfashion @sanneke89 @thecurvychapter @sharondumfries @styledbysymonee @joanfranka

Een bericht gedeeld door Rebels (@rebelscurvyfashion) op

In totaal gaat het om 21 Nederlandse en Belgische, vrouwelijke body positity influencers die de actie zijn gestart. Ze roepen ook andere vrouwen op om mee te doen. Els: “Want samen staan we sterk en helpen we veel vrouwen jong en oud om hun lichamen te accepteren en zich vrij te voelen. Post je foto in badpak of bikini met de hashtag #altijdlekkerbodypositief en laat zien waar het echt om gaat.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Dit is geen before body. Het ligt niet huilend in het donker te eten in slowmotion in zwartwit in een vlekkerige joggingbroek tot een advertentie voor diarreethee het eindelijk dun en goed genoeg maakt en het eindelijk een afterbody kan worden. . Het is een livingrightnowbody. Met liefde en vrienden en soms teveel sushi en sporten en seks en een zachte buik waarmee je heerlijk kan knuffelen en dikke beentjes that can move mountains en dromen en wensen en een bulderlach en een falende pancreas en een piepklein hartje en een veel te grote mond. Dit lichaam leeft voluit, nu. Niet pas over x kilo of als het in maatje x past. Right fucking now. . Dit lichaam is niet je grootste nachtmerrie. Het is niet het monster onder je bed. Er zijn ergere dingen in de wereld dan een lijf hebben als het mijne. Ik beloof je dat je goed genoeg bent in het lijf dat je NU hebt. . Bij deze dus een gentle reminder dat bodypositivity er is voor alle lichamen. Als jouw bopo enkel okee is zolang je gezond bent, of zolang je niet echt dik bent, of zolang je je buik niet ziet, dan is het geen bopo. Je leven on hold zetten tot je smaller bent en je denkt dat je goed genoeg gaat zijn is a waste of time. Trek die bikini aan, ga voor die promotie, boek die reis, date die persoon, volg die dansles, plaats die tattoo… Wat het ook is, stop met jezelf te behandelen alsof je pas écht kan gaan leven als je dunner zou zijn. . Het wordt tijd dat mensen dat maar eens leren, cause these are not before bodies and we're not going anywhere. #altijdlekkerbodypositief initiatief samen met Annelot @bodypositivelot Anouschka @curvesfordecades Maaike @curvyrocks Dionne @supersizemyfashion Edith @stylehasnosize_official Ellen @ellen_amh Fatshionista @fatshionista Annemarie @granddivamagazine Joann vd herik @joannvdherik Josine @thebiggerblog Lotte @lovaeij Marianne @mariannenykjaer Mayra @mayralouise Nicole empoweringthecurvywoman Anouk @pandaexpres_ Els @rebelscurvyfashion Sanne @sanneke89 Saskia @thecurvychapter Sharon @sharondumfries Symone @styledbysymonee Joan Franka @joanfranka

Een bericht gedeeld door Marianne Nykjaer (@mariannenykjaer) op

Dit bericht bekijken op Instagram

Ik ben genoeg, en ik heb er genoeg van. ⁣⁣ ⁣⁣ Vanaf het moment dat ik als 20-jarige in de media verscheen, werd mij keer op keer verteld dat mijn lichaam te veel was. ⁣⁣ ⁣⁣ Opmerkingen als: “Joan, kijk nou naar de anderen; je ziet er echt niet uit. Je moet afvallen”. “Je hebt wel een mooi gezicht”. “Ik dacht dat jij veel dikker was!” en “Oh, heb jij een taille?” vlogen mij continu om de oren. ⁣⁣ ⁣⁣ Na jaren lang dit soort opmerkingen gehoord te hebben, belandde ik in een kliniek voor mijn eetstoornis. Ik at helemaal niks meer, en als ik iets at voelde ik me walgelijk. ⁣⁣ Dik zijn = walgelijk. Dat is wat ik jarenlang heb gehoord. ⁣⁣ ⁣⁣ Voor dikke mensen is er pas plek in de media als ze zijn afgevallen. ⁣⁣ ⁣⁣ Toen ik de #lekkerbodypositief editie van de @linda opende, las ik verhalen van bekende Nederlandse vrouwen die hun lichaam van maat 38 o.a. omschrijven als “Plofarmen met stevige bovenbenen.” en “Vrouw met spekrug en dikke benen.” ⁣⁣ ⁣⁣ Dit soort uitspraken zijn toxisch. Dit soort uitspraken dragen er aan bij dat dikke mensen blijven diëten tot ze er letterlijk dood van gaan. ⁣⁣ Dit soort uitspraken normaliseren is gevaarlijk! Het laat wederom zien dat dik zijn het ergste is wat je als vrouw kunt overkomen. ⁣⁣ ⁣⁣ Anno 2020 zou je meer mogen verwachten van een magazine dat het over body positivity heeft. ⁣⁣ ⁣⁣ Altijd streven naar een dunner lichaam zorgt ervoor dat je niet kunt genieten en zijn in het moment. ⁣⁣ ⁣⁣ Dus mensen: maak die foto, draag die bikini en NEEM 👏🏻RUIMTE👏🏻 IN 👏🏻 ⁣⁣ ⁣⁣ En vergeet niet: je bent genoeg en NOOIT te veel ❤️ ⁣⁣ ⁣⁣ Samen met deze twintig krachtige vrouwen sta ik voor het normaliseren van een dik lichaam in de media. ⁣ ⁣ Join the movement 💪🏻 en deel jouw foto met de hashtag #altijdlekkerbodypositief ⁣ ⁣ ⁣ ⁣

Een bericht gedeeld door Joan Franka (@joanfranka) op

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Instagram. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Slaap je slecht? Het zou zomaar aan je slaapkamer kunnen liggen

Op tijd naar bed gaan, geen alcohol drinken voor het slapengaan en weinig koffie drinken: het zijn allemaal dingen die kunnen bijdragen aan een goede nachtrust. Maar wat als al deze tips niet werken? Het zou zomaar kunnen dat de inrichting van je slaapkamer dan de grote boosdoener is.

Deze vijf tips zorgen voor een rustgevende slaapkamer.

Advertentie

Geef je muur een ander kleurtje

De kleuren in je slaapkamer kunnen een grote invloed hebben op je nachtrust, dat blijkt uit een onderzoek van de Amerikaanse Nationaal Sleep Foundation. Zo zouden de meeste tinten blauw een kalmerend effect hebben op je gemoedstand en brein, waardoor je ontspannen in slaap valt. Heb je liever geen blauwe muur? Een koele, neutrale kleur zoals grijs of zilver werkt ook.

Minder licht

Neem de verlichting in je slaapkamer eens onder de loep. Heb je veel grote lampen in je kamer? En geven deze een heel fel licht? Een overdaad aan fel licht kan er namelijk voor zorgen dat je moeilijker in slaap valt. Koop daarom een dimmer voor op je lampen of kies voor een klein leeslampje dat weinig licht geeft op je nachtkastje.

Zorg voor goede raamverduistering

Voor een goede nachtrust is het belangrijk dat je slaapkamer zo donker mogelijk is. Zorg daarom voor een goede raamverduistering. Koop bijvoorbeeld een verduisterend (rol)gordijn. De kans is groot dat je ineens veel beter slaapt.

Andere lakens

Wanneer je nieuwe lakens koopt is het belangrijk dat je op de stof let. Mijd stoffen uit synthetische materialen zoals polyester of nylon, die je lichaamswarmte vasthouden. Kies in plaats daarvan voor een stof die beter ademt én zacht is, zoals bijvoorbeeld 100% katoen.

Vervang je kussen

Wanneer je op een slecht kussen slaapt kun je last krijgen van hoofd-schouder- en rugklachten. Een goed kussen is daarom essentieel voor een goede nachtrust. Zorg er daarom voor dat je een op een comfortabel kussen slaapt met een goede neksteun.

Déze zelfgemaakte thee zorgt voor een goede nachtrust:

De leukste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: HLN.be. Beeld: Shutterstock

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Met dít stuk fruit kun je uitstekend de badkuip poetsen

We hebben vaak een kast vol met schoonmaakmiddelen staan, terwijl een hoop dingen uit je keukenkastje – of in dit geval je fruitschaal – ook zijn geschikt. Met een grapefruit kun je namelijk hartstikke goed je badkuip poetsen.

Ligt er toevallig nog een grapefruit in de keuken die net niet meer lekker genoeg is voor een sapje? Gooi ‘m dan niet weg. In combinatie met zout zorg je voor een blinkende badkuip én een heerlijk ruikende badkamer.

Advertentie

Grapefruit en zout

Strooi royaal zout over een halve grapefruit en maak de badkuip vervolgens nat met water. Strooi een beetje zou over de bodem en gebruik de halve grapefruit om het bad te schrobben. Zorg dat je tijdens het schrobben in de grapefruit knijpt, zodat het sap eruit komt. Het zuur helpt de zeepresten en andere vlekken weg te krijgen en het zout zorgt voor een scrubeffect. Tot slot kun je de badkuip schoonspoelen met lauwwarm water.

Klaar met de badkuip poetsen? Met dit alledaagse middeltje worden de badkamertegels weer stralend wit

Wil jij meer lifehacks? Dat kan! Je kunt nu via je telefoon, tablet of Google Home (slimme speaker) praten met Libelle. Open de Google Assistent app op je telefoon en zeg: ‘Hé Google, praat met Libelle!’ Weten hoe je dat precies doet? Klik hier!

Libelle Voice

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Margriet. Beeld: Getty Images

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Eindelijk weten we het: dít is de mol van 'Wie is de mol?' 2021

Wekenlang hebben we onszelf afgevraagd wie de mol is. Zaterdagavond werd er tijdens de finale van WIDM eindelijk duidelijk wie dit jaar de saboteur onder de kandidaten was.

Pas op, dit artikel kan spoilers over de aflevering bevatten.

Advertentie

Finale Wie is de mol?

Alle deelnemers van het seizoen kwamen samen voor de finale. Rik praat nog even met ze na over het seizoen. Hoe hebben zij het ervaren? En wie waren hun mollen? Verder was er dit jaar géén live publiek aanwezig vanwege het coronavirus.

Om erachter te komen wie dan echt dé mol van dit seizoen is, gaan we terug naar Tsjechië. Daar praat Rik nog één keer tegen de twee finalisten: voetbalster Rocky Hehakaija en actrice Renée Fokker. Wie van de twee zal vandaag haar ware identiteit onthullen? En na lang kijken met zweethandjes, werden de kijkers uit hun lijden verlost: Renée Fokker is de mol. Dit maakt Rocky automatisch de winnaar.

Reacties

Op Twitter zijn de reacties over de mol wisselend. Hoewel een deel het goed had geraden, zijn er ook mensen die het niet hadden zien aankomen. Zo schrijft iemand: “Het leek mij te doorzichtig om een actrice te kiezen als mol, dus ik heb Renee nooit verdacht.”


De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: Avrotros.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Kate Middleton gespot in betaalbare oorbellen van déze winkelketen

De outfits van royals bewonderen vinden we heerlijk en het is extra leuk als er iets tussen zit dat ook geschikt is voor onze portemonnee. Kate Middleton verscheen vrijdag in een online meeting waar ze oorbellen van slecht vijf pond droeg.

De oorbellen die Kate droeg zijn klassieke, zilveren ringen van de Britse winkelketen Accessorize. Women & Home laat weten dat deze oorbellen slechts vijf pond kosten. Eerder zagen we Kate al eens in een jurkje van Zara en van & Other Stories.

Advertentie

Meeting

De meeting waar Kate en William aanwezig waren was een belangrijke, maar ook een heftige afspraak. In 2019 lanceerden Kate en William namelijk de crisislijn Shout en daarom gingen ze vrijdag online in gesprek met de jonge Jack en zijn ouders.

Ergste nachtmerrie

Jack kampte met depressieve gevoelens en zelfmoordgedachtes. Hij stond op een hoge brug toen hij besloot om contact op te nemen met Shout. In de meeting vertelt Kate tegen de moeder van Jack dat ze zich niet kan voorstellen hoe dit moet zijn geweest voor haar. “Het is de ergste nachtmerrie van elke ouder.”

Deze vier items neemt Kate Middleton altijd mee in haar handtas:


Wil je praten over zelfdoding of wil je hulp op dit gebied? Bel 113 of gratis: 0800-0113. Ook kun je gaan naar de website van 113 Zelfmoordpreventie.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Women & Home. Beeld: Brunopress.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien