Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Snel boos? Dat is hartstikke slecht voor je gezondheid

Heb je een kort lontje en sta jij erom bekend snel boos te worden? Dan hebben we slecht nieuws voor je, want wetenschappers stellen dat een opvliegend karakter slecht voor je gezondheid kan zijn.

Het onderzoek is uitgevoerd door wetenschappers van de Concordia-universiteit en de Universiteit van Leipzig. Het is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Psychology and Aging.

Advertentie

Grootschalig onderzoek
Om dit te onderzoeken is er een grootschalig onderzoek gedaan onder 226 mensen met een leeftijd van 59 tot en met 93 jaar. Gedurende een hele week moesten zij hun emoties nauwkeurig in de gaten houden. Chronische ziektes moesten doorgegeven worden en via een bloedonderzoek werd naderhand gekeken of de participanten ontstekingen hadden.

Slecht voor je gezondheid
Natuurlijk is af en toe uit je slof schieten hartstikke normaal. Maar het onderzoek wees uit dat wanneer dit dagelijks gebeurt, het grote gevolgen voor je gezondheid kan hebben. Het bleek dat woede vooral bij oudere mensen schadelijk is, want het kan het risico op chronische ziektes en ontstekingen bij hen flink vergroten.

Chronische ziektes
Co-auteur Carsten Wrosh van de Concordia-universiteit vertelt dat mensen die ouder dan 80 jaar zijn en zich elke dag kwaad maken, meer last bleken te hebben van ontstekingen en chronische ziektes. “Opvallend genoeg geldt dat niet voor mensen die jonger zijn of voor deelnemers die vaak verdrietig zijn.” Waarom dit precies zo is, wijst het onderzoek niet uit.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: HLN. Beeld: Istock

 

Libelle’s grote maanhoroscoop: álles over liefde en relaties

maanhoroscoop-libelle-liefde-relaties

Premium

Naast een zonneteken hebben we allemaal ook een maanteken. De maan belicht vooral de emotionele kant van ons leven en karakter.

Welk maanteken ben ik?

Binnen de astrologie kennen de meesten van ons wel hun zonneteken. We zijn een Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman of Vissen omdat de zon op onze geboortedag in dat dierenriemteken stond. Om meer te leren over onze emotionele kant is het belangrijk om te weten in welk teken de maa

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien