Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Zóveel calorieën zitten er in 1 hap stamppot

Als het buiten fris is, is niets zo lekker als een warm bord met Hollandse stamppot. Hutspot, boerenkool, andijvie, zuurkool… Allemaal even lekker.

Maar wat is nou het beste voor de lijn, als we toch niet al te veel willen uitdijen onder onze dikke wintertrui?

Advertentie

Een bord stamppot komt ongeveer neer op 400 gram per persoon. Het verschilt per stamppot hoeveel calorieën je per portie binnenkrijgt. Zo zitten er in 1 bord boerenkool 336 calorieën, in hutspot 244 calorieën, in andijvie 256 calorieën en in zuurkool ‘maar’ 212 calorieën.

Nog lang geen lente
Wat is dat dan per hap? Zeg dat je met een beetje goede hap 10 gram eet. Dan is 1 hap boerenkool goed voor 8,4 calorieën. Dat is dan ook gelijk de ‘slechtste’ van allemaal. Een hap hutspot komt uit op 6,1 calorieën, een hap andijviestamppot is 6,4 calorieën en met een hapje zuurkool kom je aan de 5,3 calorieën. Maar, let wel… Dit is zónder jus, gehaktbal of rookworst. Maar ach, die warme wintertrui bedekt gelukkig een hoop. Zéker tot aan maart volgend jaar.

Zo maak je zelf een super gezonde stamppot:

Dit zijn de leukste truien van het moment:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Dieet planeet. Beeld: iStock

Columnist Hans: “Het nadeel van gespreksnarcisten? Ze vréten energie”

Hans

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in zijn leven. Deze week: gespreksnarcisten.

Gespreksnarcisme, ik had er nog nooit van gehoord. Een gespreksnarcist is iemand die gedurende een gesprek alleen maar over zichzelf wil spreken. Nu ik wist wat het was, moest ik meteen aan mijn buurvrouw Annemieke denken. Vorige week moest ik uitwijken voor een auto, waarbij ik van mijn fiets viel en mijn voet verstuikte. Dat liep een beetje moeilijk. “Wat heb jij nou?”, vroeg Annemieke, toen ik haar huis voorbij strompelde. “Van mijn fiet

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien