Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Verbazingwekkend: zó veel calorieën verbrand je met een potje squash

Sporten zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel zit, productiever bent en beter slaapt. En dat je er calorieën mee verbrandt, is natuurlijk ook een heel fijne bijkomstigheid. Zeker als dat er zo ongelooflijk veel zijn als bij squash!

Dat is namelijk één van de sporten waar je de meeste calorieën mee verbrandt.

Advertentie

Squash

Tijdens een potje squash kun je zeker niet achteroverleunen. Hoe langer je bezig bent, hoe warmer het squashballetje wordt. En hoe warmer het balletje is, hoe sneller deze door de lucht vliegt. Van al dat rennen, springen en vliegen achter dat balletje aan, raak je behoorlijk uitgeput. En aangezien het balletje ook nog geregeld valt en je continu moet bukken, is squash een hele workout.

Calorieën

Maar goed nieuws: squash is één van de meest calorie-verbrandende sporten! Waar je met een uur tennis ‘slechts’ 500 calorieën verbrandt en met hardlopen zo’n 700, ga je daar met een potje squash ruimschoots overheen. Met een uur squashen verbrand je namelijk maar liefst zo’n 800 calorieën!

Uitrekenen

Hoe veel calorieën je precies verbrandt, hangt af van je gewicht. Bij squash zou je namelijk ieder uur zo’n 12 calorieën verbranden per kilo die je weegt. Als je dus 80 kilo weegt, verbrand je al gauw 840 calorieën tijdens een uur squashen. Dat staat gelijk aan een hele pizza margherita!

Billen

Daarbij is squashen goed voor je benen en billen. Door de snelheid van het spel zul je in het begin namelijk nog geregeld een bal missen. Je bent dan continu aan het bukken om het balletje op te rapen. Dat betekent dat je onbewust een heleboel squats doet tijdens een potje squash.

Voor zo’n intensieve workout is het goed om jezelf goed te voeden. Een perfecte optie daarvoor is een bakje havermout! Dit is waarom dat nou zo’n gezond ontbijt is. 

Hoera, Libelle is genomineerd voor website van het jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Bron: Libelle.be. Beeld: iStock

squash

Lees meer

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien