Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Zóveel calorieën verbrand je terwijl je slaapt

Calorieën verbranden terwijl je niks doet: het klinkt als een droom. Toch is het de werkelijkheid, want ook tijdens je slaap verbrand je calorieën.

En dat zijn er meer dan je denkt.

Advertentie

Gezond
Een goede nachtrust is essentieel voor je gezondheid. Het is daarom belangrijk dat je goed en genoeg slaapt. Het verschilt per persoon hoeveel slaap je nodig hebt. De een heeft genoeg aan 5 uur slaap per nacht, terwijl de ander maar liefst 8 uur slaap nodig heeft om de volgende dag goed te kunnen functioneren.

REM-slaap
Ook al ben je aan het uitrusten terwijl je slaapt, je lichaam is nog steeds hard aan het werk. En dit betekent dat je ook ’s nachts calorieën verbrandt. Dit verschilt natuurlijk per persoon en hoe lang je slaapt, maar gemiddeld verbrand je tussen de 420 en 700 kilocalorieën per nacht!

Gewicht
Hoe zwaarder je bent, hoe meer calorieën je verbrandt. Je verbrandt volgens het Voedingscentrum ongeveer 0,9 kilocalorieën per kilo lichaamsgewicht. Dus als je 8 uur slaapt en 60 kilo weegt, verbrand je per nacht ongeveer 432 calorieën. Da’s toch de moeite! Niet voor niets dus dat genoeg slaap kan helpen bij het afvallen. Dat wordt dus vroeg naar bed vanavond!

Slaap je niet goed? In de video hieronder legt dokter Rutger uit wat je kunt doen bij slaapproblemen:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Women’s Health, Santé. Beeld: iStock

Lees meer

Zo zorg je ervoor dat je relatie standhoudt en samen oud wordt

relatie

Premium

Het aantal alleenstaanden en echtscheidingen is nog nooit zo hoog geweest. Hoe komt het toch dat de zoektocht naar De Ware zo moeilijk is geworden? En: wat kunnen we zelf eraan doen om goed samen oud te worden?

We zijn, uitzonderingen daargelaten, allemaal op zoek naar de ware liefde. En als we die gevonden hebben, proberen we dat gevoel zo stevig mogelijk vast te houden. Althans, dat zou je denken. De realiteit is anders. Niet eerder telde Nederland zo veel alleenstaanden. Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw nam het
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien