Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

7 redenen waarom je elke dag citroenwater moet drinken

Het staat niet alleen leuk op tafel, zo’n karaf met water en citroen, maar citroenwater blijkt ook nog eens voor veel dingen goed te zijn. 

Een glas citroenwater heeft veel gezondheidsvoordelen. Zo is het goed voor mensen met een lage bloeddruk en kan het zelfs pijn in de gewrichten verminderen. Een schijfje citroen in je drankje zorgt natuurlijk voor een lekker frisse smaak, maar het bevat ook een flinke lijst aan vitaminen en mineralen die goed voor je zijn, zoals vitamine A, C en calcium. En dat is hier allemaal goed voor.

Advertentie

Gewrichten
Als je al langere tijd last hebt van pijn in je gewrichten, is het natuurlijk verstandig om naar de dokter te gaan, maar citroenwater kan je wel tijdelijk helpen. Het zorgt er niet voor dat de pijn helemaal verdwijnt, maar citroenwater kan er wel voor zorgen dat pijn in de gewrichten tijdelijk minder wordt.

Immuunsysteem
Voel je je niet zo fit en wil je voorkomen dat je straks echt een week ziek in bed ligt? Je raadt het al: citroenwater. Er zit veel vitamine C in citroenwater en dat zorgt ervoor dat je immuunsysteem goed zijn werk kan doen. Door elke dag een glaasje citroenwater te drinken, kun je voorkomen dat je ziek wordt.

Maagpijn
Een glas citroenwater kan ook helpen tegen misselijkheid of maagpijn. Vooral als je ’s ochtends een glas citroenwater drinkt, zorgt het ervoor dat je minder maagproblemen zult hebben.

Stralende huid
Ook voor je huid is citroenwater goed. Het laat je huid er gezond uitzien omdat citroen ervoor zorgt dat afvalstoffen uit je lichaam verdwijnen. Daardoor zal je huid er ook schoner uitzien. Het is weer de vitamine C in de citroen die hiervoor zorgt.

Slechte adem
Heb je ’s ochtends vaak last van een slechte adem? Door een glaasje citroenwater op je nachtkastje te zetten, heb je daar geen last meer van. De citroen gaat de bacteriën die de slechte adem veroorzaken, tegen.

Bloeddruk
Regelmatig een glas citroenwater drinken, kan helpen om een lage bloeddruk beter onder controle te krijgen. Citroen zorgt ervoor dat je bloedvaten zacht en buigzaam blijven en doordat ze minder stijf zullen zijn, zal je bloedruk stabieler worden.

Afvallen
Misschien wel het allerbeste voordeel van citroenwater: het zorgt ervoor dat je sneller gewicht verliest. Dat komt omdat citroenwater een veel gezondere keuze is dan bijvoorbeeld frisdrank. Dat geldt natuurlijk niet als je een keer een glaasje citroenwater drinkt, maar als je dat meer dan 10 keer per maand doet en dat een paar jaar volhoudt, gaat het echt wel een verschil maken.

BEKIJK OOK DEZE VIDEO:
Hierna snijd je een citroen nooit meer door:

[sm-video-embed]

[/sm-video-embed]

LEES OOK:

De beste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Littlethings.com. Beeld: iStock.

Meghan trekt haar eigen plan: een royal maar dan in ‘nieuwe stijl’

Meghan Markle

Premium

2019 was een bewogen jaar voor de hertogin van Sussex. Hoogtepunt was de geboorte van Archie, dieptepunt de vernederende publicaties in tabloids over de relatie met haar vader. Hoe dan ook, met opgeheven hoofd en hand in hand met Harry bewees ze een ‘royal nieuwe stijl’ te zijn.

Het is voor alle partijen – Buckingham Palace, royal fans, critici, de media – nog altijd wennen: een zelfverzekerde,
eigenwijze nieuwe royal als Meghan, de hertogin van Su

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien