Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Dít gebeurt er als je je contactlenzen te lang draagt

Als je contactlenzen hebt weet je: je kunt ze maar beter niet te lang dragen. Toch doen veel mensen het.

Problemen met zachte lenzen ontstaan doordat mensen maandlenzen langer dan een maand dragen. Ook het te weinig verversen van je lenzenvloeistof kan klachten veroorzaken.

Advertentie

Rood
Veel klachten van het te lang dragen van je lenzen merk je niet direct. Pas als het al echt te laat is, kunnen je ogen rood aanlopen of droog aanvoelen. En als je ogen rood zijn, dan is dat geen goed teken. Je hoornvlies is dan beschadigd en als je je ogen geen rust geeft, kan het nog erger worden. Blindheid is zelfs mogelijk. Draag je lenzen niet meer voordat je langs de opticien of huisarts bent geweest.

Nog meer trucs
Gelukkig kun je irritaties goed voorkomen. Je kunt ook beter nooit slapen met je zachte lenzen in – zo voorkom je irritaties. Andere tips zijn: laat een ander niet je lenzen dragen, bevochtig je lenzen nooit met speeksel en vervang ook regelmatig het lenzendoosje. Een ander gevaar is dat je nooit je lenzen moet dragen als je oogdruppels gebruikt of andere medicatie voor je ogen.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: Tonic. Beeld: iStock

Maartje en de meisjes deel 57: “Het is zo fijn wat je doet, Vera”

Maartje

Tijdens haar derde rondje rennen deze week, loopt Maartje Vera tegen het lekkere lijf. Samen sprinten ze naar Vera’s huis voor een verrukkelijke smoothie, maar blijkbaar is dat niet het enige dat ze in petto heeft.

Ze heeft twee smoothies in haar hand en alleen een badjas aan. Onschuldig kijken heeft geen zin meer, want we voelen allebei wel wat er gaat gebeuren. Dat vind ik ook zo leuk aan Vera. Durf. Ze laat duidelijk zien dat ze me wil en dat vind ik woest aantrekkelijk. Glunderend stapt ze met smoothies en al de douche binnen.

“Om je vingers bij af te likken”,

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien