Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Waarom vooral mannen geveld worden door het coronavirus

Het coronavirus: het houdt de wereld de laatste weken behoorlijk bezig. Ben jij stiekem een beetje bang geworden dat je het ergens oploopt? En heb je de symptomen inmiddels al een paar keer gegoogeld? 

Dan wist je vast nog niet dat het vooral mannen zijn die het virus oplopen. Dít is hoe dat komt.

Advertentie

99%

Wetenschappers hebben het aan The Financial Times bevestigd: mannen zijn vatbaarder voor het coronavirus dan vrouwen. Wetenschapsjournalist Anjana Ahuja zegt dan ook dat 99% van de besmette mensen in de ziekenhuizen van Wuhan man is. Dit zou alles te maken hebben met het zwakkere afweersysteem van mannen. “Een aantal wetenschappers is ervan overtuigd dat de cijfers een duidelijke zwakte aantonen van mannen voor coronavirussen”, aldus Anjana Ahuja.

Oestrogeen

Het zijn vooral oudere mannen die gezondheidsproblemen hebben, zoals diabetes of hart- en vaatziekten, die het coronavirus oplopen. Immunoloog Stanley Perlman van de universiteit van Iowa vertelt dat oestrogeen een belangrijke reden is dat wij vrouwen het coronavirus minder snel krijgen. Oestrogeen beschermt ons namelijk tegen het virus. Bij de SARS en MERS-uitbraken was het ook al zo dat mannen sneller besmet raakten. Zij hadden tot 9 procent meer kans bij SARS en tot 6 procent meer kans bij MERS, om het op te lopen dan vrouwen.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Welingelichtekringen. Beeld: iStock

Elsemarie (49): “Op deze manier heb ik nog nooit aandacht van een man gehad”

Elsemarie (49): “De keren in mijn leven dat ik verliefd was, heb ik veel en hartstochtelijk gevreeën. Met mijn man, met wie ik nu vijftien jaar getrouwd ben, doe ik dat nog steeds.

Verliefdheid en sex heb ik nooit los van elkaar kunnen zien. Tot een paar jaar geleden een nieuwe collega op de zaak kwam. Niet een heel opvallende man, maar hij had een uitstraling die mij aantrok. We raakten met elkaar in gesprek en het klikte meteen. Al gauw zaten we tijdens de lunchpauze aan hetzelfde tafeltje in de kantine en gingen we daarna nog even een eindje lopen.

Net zoals i

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien