Lekker lezen! Libelle Bookazines voor € 3,35 >

Zoek binnen:

Kom tot rust: de 5 fijnste meditatie-apps

Je dag beginnen met ademhalingsoefeningen om je gedachten opzij te zetten. Steeds vaker hoor je dat mensen hun ochtend beginnen met mediteren. Maar waarom? Je komt tot rust en je creëert weer ruimte in je overvolle hoofd. Wij geven je de 5 beste apps om te mediteren.

Advertentie

1. Head Space

Headspace is een van de populairste meditatie-apps. Headspace is geschikt voor mindfulness en vraagt slechts een paar minuten per dag. Je kunt kiezen uit honderden meditaties over van alles zoals het beheersen van stress, productiviteit en fysieke gezondheid. Beschikbaar voor iOS en Android.

2. Smiling Mind

Alleen van de naam word je al rustig, toch? De app Smiling Mind is ontworpen door een Australisch team van psychologen, die allemaal gespecialiseerd zijn in therapie voor jongvolwassenen. De app maakt meditatie makkelijk, leuk en toegankelijk. Een echt pluspunt; de app is van een non-profit organisatie en dus 100% gratis zonder addertjes onder het gras. Beschikbaar voor iOS en Android.

3. Stop, Breathe & Think

Het begint al goed want het eerste dat je moet doen als je inlogt met de app is “inchecken bij jezelf”. De app houdt bij hoe vaak en lang je mediteert, en hoe je je voor en na een meditatie-sessie voelt. Op basis daarvan krijg je suggesties welke manier van meditatie voor jou het beste werkt. De app richt zich dus écht op wat jij fijn vindt. Beschikbaar voor iOS & Android.

4. Simple Habit

Deze app werd ontwikkeld door experts en dat is terug te zien! De Simple Habit-app is vooral geliefd voor zijn “On the Go”-feature voor mensen met een drukke agenda. Simple Habit biedt namelijk al meditaties aan vanaf 5 minuten. Heb je dus wat minder tijd maar wil je tóch mediteren dan is dit misschien een goede oplossing. De app helpt je minder gestrest te voelen en helpt je beter te slapen. Beschikbaar voor iOS en Android.

5. Calm

Bij deze app kies je als eerst een doel voor je meditatie. Dat kan bijvoorbeeld het verminderen van stress zijn. De app heeft honderden meditaties, je kunt luisteren naar verhalen om bij in slaap te vallen. Een pluspunt: ze hebben elke maand een nieuwe masterclass die wordt gegeven door mindfulness experts. Beschikbaar voor iOS en Android.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Eva testte zelf een week lang een meditatie-app, dit vond zij ervan:


Beeld: Istock

Lees meer

Memoires van een Maîtresse – Deel 38: “We moeten je telefoon in beslag nemen, nu meteen”

sex

Premium

De Kapitein blijft mysterieus en Eva is duidelijk niet zo enthousiast als Sabine over het naderende happy end.

Vanavond gaan we op date! Een echte, met eten en kaarslicht en wijn en vooral: tijd. Geen bliksembezoek meer, maar een hele avond. Ik werk als een malle vandaag en in de pauze heb ik zelfs nog even een nieuw rokje gekocht. Alles moet perfect zijn op onze eerste officiële date-night.

De voorpret tiert welig in de appjes. Kusjes, hartjes en video’s kleuren mijn dag en golven van verliefdheid brengen me van uur naar uur. Ik moet ook even werken hoor lieverd, typ

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien