Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Op déze dagen hebben vrouwen het meeste zin in sex

Wanneer en hoe vaak vrouwen zin hebben in sex is natuurlijk heel persoonlijk. Toch heeft het volgens onderzoekers grotendeels te maken met je menstruatiecyclus.

Misschien heb je zelf weleens gemerkt dat je de ene week meer zin hebt om te vrijen dan de andere week. Dat is helemaal niet gek, want uit onderzoek van de universiteit van Californië blijkt namelijk dat vrouwen twee weken voor de eisprong het meest behoefte hebben aan een vrijpartij. Biologisch gezien is dat niet zo vreemd, want op dat moment zijn vrouwen ook op hun vruchtbaarst.

Advertentie

Menstruatie

De onderzoekers hielden een uitgebreide enquête onder 43 vrouwen. Elke dag kregen zij de vraag hoeveel behoefte ze de dag ervoor hadden aan seksueel contact. Ze moesten deze vraag beantwoorden op een schaal van 1 tot 7. Daarnaast werd ook gevraagd of ze zichzelf gemasturbeerd hadden, of er seksueel contact had plaatsgevonden en zo ja, wie het initiatief nam. Ook werd de menstruele cyclus van de deelneemsters bijgehouden, werd hun speeksel onderzocht en het oestrogeengehalte gemeten.

Onbezorgde vrijpartij

Wat ook opvallend was, was dat een deel van de vrouwen ook aangaf tijdens de menstruatie een verhoogde zin in sex te hebben. Volgens de wetenschappers is dat juist psychisch weer goed te verklaren. De kans dat je zwanger wordt tijdens je menstruatie is een stuk lager, waardoor je – wanneer je geen zwangerschap wenst – zorgeloos van de vrijpartij kunt genieten. Daarnaast hebben veel vrouwen tijdens de menstruatie minder of geen gemeenschap uit hygiënisch oogpunt. En wat je niet hebt, wil je juist extra graag hebben….

Zó gebruik je ijsklontjes bij de sex: voor extra spanning en ijskoude zoenen:

Hoera, Libelle is genomineerd voor website van het jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Bron: The Guardian. Beeld: iStock

Lees meer

Tessel Tindert: “Wat bedoel je met manisch? Ik dacht juist dat je depressief was”

Tessel Tindert

In Roberts huis was het een onbeschrijflijke bende van vuile kopjes, bordjes, blikjes, glazen. De tafel zat onder de kringen. Er lagen kruimels. De gordijnen waren half gesloten. Het stonk er naar oude bloemen en vuile sokken.

Door de halfopen keukendeur zag ik het aanrecht vol vuile vaat. Voorzichtig ging ik zitten in de stoel naast de bank. Ik voelde woede, maar ook verdriet en medelijden. Hier lag een man op de bank die duidelijk leed. Die zich geen raad meer wist met zichzelf. Die niet meer voor zichzelf kon zorgen. ‘Sorry’, herhaalde Robert. ‘Sorry.’

‘Waar

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien