Mooie gatenplant: Monstera Deliciosa voor slechts € 22,95

Zoek binnen:

De grootste misvattingen over ontspannen

‘Als je tot rust wilt komen, moet je lekker gaan sporten.’ Nou, nee hoor. Van sommige sporten krijg je juist hartstikke veel adrenaline. Dit zijn de meest gehoorde fabels over ontspannen.

Libelle samen met Brabantia

Advertentie

  1. Je ontspant het meest van niks doen. Dat verschilt per persoon. Sommige mensen komen ontzettend tot rust als ze met oordoppen in op de bank liggen, omdat ze prikkelgevoelig zijn en dus graag zo min mogelijk prikkels ervaren. Anderen ontspannen juist van een kop thee met vriendinnen. Zo veel mensen, zo veel wensen.
  2. Van mediteren krijg je een leeg hoofd. Nou, zeker niet in het begin. Als je start met mediteren, zul je juist merken dat de gedachten door je hoofd razen. Met mediteren leer je om je gedachten te zien als wolkjes die voorbij drijven. Maar een volledig leeg hoofd? Dat blijft lastig.
  3. Van tv-kijken word je lekker rustig. Als je tv kijkt, worden je hersenen continu aan prikkels blootgesteld: licht, geluid, bewegingen. Dat is niet voor iedereen even prettig. Een boek lezen of een wandeling maken kan voor sommigen veel ontspannender zijn.
  4. Alcohol maakt rustig. Dat eerste wijntje ontspant meestal wel. Maar door alcohol slaap je slechter, doordat je in een minder diepe slaap terechtkomt en daardoor niet volledig uitrust. Niet ideaal dus.
  5. Huishoudelijke taken maken je gestrest. Een berg was strijken kan behoorlijk rustgevend zijn. Beetje mijmeren, achteloos naar een serietje op Netflix of RTL Boulevard kijken, bedenken wat je wilt eten en ondertussen je kleding kreukvrij maken. Tip: luister tegelijkertijd het strijklijstje van Brabantia op Spotify. En koop een prettige strijkplank, zoals de Mandala-strijkplank van Brabantia. Als je kiest voor Brabantia, weet je dat je kwaliteit krijgt. En deze plank heeft ook nog eens een leuke, rustgevende print. Wie zei ook alweer dat je van strijken niet ontspant?

Speel hier de Zweedse puzzel van zaterdag 18 januari

Zweedse puzzel Libelle

Premium

Zin om lekker te puzzelen dit weekend? Waag je aan deze topper van een Zweedse puzzel.

Na aankoop heb je 7 dagen om 'm af te maken. Zet 'm op!

[premium-verder-lezen]

[puzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien