Nu met 40% korting: 2 olijfbomen in Elho pot

Zoek binnen:

Waarom het geen goed idee is om deze week in de zee te zwemmen

Deze week wordt het hartstikke warm. Aanstaande donderdag kunnen de temperaturen zelfs oplopen tot 27 graden. Het klinkt misschien heel verleidelijk om het strand op te zoeken en een duik in de zee te nemen, maar dat is geen goed plan.

En dat heeft niet alleen met de verspreiding van het coronavirus te maken.

Advertentie

Drukke plekken vermijden

Natuurlijk begint het daar wel bij. Om verspreiding van het virus te voorkomen wordt dringend aangeraden om drukke plekken te vermijden. En je kunt je voorstellen dat het op zo’n warme Hemelvaartsdag, waarop veel mensen vrij zijn, op de stranden behoorlijk druk kan worden. Ben je nou wel op het strand, dan raadt Reddingsbrigade Nederland aan elkaar voldoende ruimte te geven. Maar er is meer waar ze voor waarschuwen…

Minder toezicht

Wegens de coronacrisis zijn er minder reddingsbrigades beschikbaar, waardoor er minder toezicht is. Waar wel toezicht is moeten de medewerkers werken met restricties en aangepaste werkwijzen. Dit zorgt voor extra risico’s bij het zwemmen in de zee.

Koud water

Daarnaast waarschuwt Reddingsbrigade Nederland voor het koude zeewater. Hoewel het deze week lekker warm wordt, is het zeewater dit jaar nog niet erg opgewarmd. Een duik nemen in koud zeewater kan nare gevolgen hebben. Je kunt bijvoorbeeld kramp krijgen, waardoor terug zwemmen moeilijk wordt, of je kunt onderkoeld raken. Als je al deze risico’s bij elkaar optelt is het niet geheel onverstandig om de conclusie te trekken: zwemmen in de zee is nu even niet zo’n goed idee.

Zo verwijder je krassen van je zonnebril

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Linda. Beeld: iStock

Lees meer

Als antibiotica niet meer werkt: dit moet je weten over bacteriofagen

bacteriofagen

Premium

We worden steeds resistenter voor antibiotica, en dat is volgens artsen een groot probleem. Gelukkig is er een alternatief: bacteriofagen. Wat zijn dat en waarom is die therapie in Nederland nog geen optie?

Inge: “Vijf jaar geleden kreeg ik een blaasontsteking. Die is niet adequaat aangepakt, waardoor ik met een bloedvergiftiging in het ziekenhuis belandde. Daarna ben ik nooit goed hersteld. Geregeld moest ik met spoed naar de huisarts omdat ik me beroerd voelde. Dan kreeg ik een nieuwe dosis medicijnen om de ontsteking eronder te krijgen, maar pillen hie

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien