Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Déze dieetfabel geloven we bijna allemaal maar helpt je geen gram verder

Is dat goede voornemen om een paar kilo kwijt te raken toch nog ergens blijven hangen? Dan wil je het wel goed doen. Je energie steken in fabels waar je geen gram mee verliest is zonde. 

Minder eten en meer bewegen zijn natuurlijk de twee grote ‘geheimen’ van een succesvolle afvalrace. Maar er duiken regelmatig andere trucjes op waar je in rap tempo kilo’s mee zou kunnen verliezen. Bijvoorbeeld: veel water drinken. Maar helpt dat wel echt bij het afvallen?

Advertentie

Vervanger
Volgens het Voedingscentrum helpt het niet om veel water te drinken en verder hetzelfde te blijven eten en drinken. Op de site schrijven zij: “Water is wel een goede keuze om frisdrank en vruchtendranken mee te vervangen. Dat scheelt calorieën en draagt daardoor bij aan afvallen. Ook een glas water nemen in plaats van een calorierijk tussendoortje kan je op een moeilijk moment gebruiken om een verleiding te weerstaan.” Als vervanger voor andere calorierijke drankjes kan water je dus zeker helpen bij het afvallen, maar een wondermiddel is het niet.

Grapefruitsap en citroensap
Grapefruitsap en citroensap hebben hetzelfde imago. Deze twee drankjes worden regelmatig beschreven als drankjes die helpen bij de vetbranding, maar ook dat is volgens het Voedingscentrum een fabel. “Er is geen enkel bewijs dat grapefruit of citroen invloed heeft op de vetverbranding”, schrijven zij.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Voedingscentrum. Beeld: iStock

Maartje en de meisjes – deel 52: “Dus jij bent Vera’s nieuwe vlam?”

nieuwe vlam

Een tikkeltje zenuwachtig en tegelijk vol vertrouwen belt Maartje aan bij haar knappe werkrelatie Vera. Ze weten allebei dat er niets zakelijks op de agenda staat vanavond. Haar verbazing is dan ook groot als een jochie van een jaar of zes met grote ogen de deur open doet.

“Kom jij ook al voor mama?” vraagt het ventje van drie turven hoog.

“Ehm… hoi!” stamel ik. “Ik ben Maartje. En wie ben jij?”

“Felix. Ik heb een Tijannosaujus.”

“Hoi Felix. Dat is mooi zeg, een Tyrannosaurus. Ik kom voor Vera, is dat jouw mama?”

Op dat moment steekt Vera

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien