Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

7 dingen die gelukkige stellen elke dag doen

Elk stel is anders. Voor jou en je partner is een avondje netflixen misschien dé ultieme datenight, terwijl dat voor een ander stel juist een absolute nachtmerrie is. Maar ongeacht jullie persoonlijke voorkeuren zijn er volgens experts toch een aantal overeenkomsten tussen de dingen die gelukkige koppels elke dag doen.

1. Ze hebben rituelen voor wanneer ze elkaar verlaten en weer terugzien
Volgens Lesli Doares, relatietherapeute en schrijfster van het boek Blueprint for a lasting marriage blijkt uit onderzoek dat stellen met een begroetings- of afscheidsritueel een gelukkigere relatie hebben. Waarom? ”Omdat je bewust een poging doet om elkaar op te zoeken. Je neemt de tijd die je met elkaar hebt dus niet als vanzelfsprekend.”

Advertentie

2. Ze houden gedurende de dag contact met elkaar
Stellen die gedurende de dag met elkaar in contact blijven vrolijken elkaar op én moedigen elkaar aan. Relatiecoach Toni Coleman: ”Denk bijvoorbeeld aan een telefoontje of een whatsappje om hoi te zeggen, om te laten weten dat je aan elkaar denkt of om te vragen wat de plannen voor de avond zijn. Het is leuk om te weten dat je elkaars prioriteit bent, ook al ben je op dat moment niet bij elkaar.”

3. Ze hebben voldoende qualitytime met elkaar
En niet voor een paar seconden. De meest gelukkige koppels genieten minstens een kwartiertje per dag van elkaars gezelschap, zonder onderbreking. Doares: “Als je langer dan een paar minuten op elkaar gefocust bent, kun je diepe gesprekken met elkaar voeren en uiteindelijk een intieme connectie met elkaar maken. Door dagelijks tijd voor elkaar vrij te maken laat je zien dat je waarde hecht aan jullie relatie.”

4. Ze lachen samen
Misschien stuur je je partner een foto van iets grappigs dat je onderweg bent tegengekomen, of stuur je hem een grapje om zijn dag te breken. Gelukkige koppels lachen met elkaar wanneer ze maar kunnen. Coleman: “Waar het om gaat is dat je iets grappigs ziet en dit meteen met je partner wilt delen. Een gedeeld gevoel voor humor is een belangrijk onderdeel van de chemie tussen jou en je partner.”

5. Ze geven elkaar minstens één oprecht complimentje per dag
Gelukkige koppels maken er een gewoonte van om elkaar een goed gevoel te geven. Waarom? Omdat een complimentje op z’n tijd een flinke boost is voor iemands zelfvertrouwen. “Doordat je elke dag weer op zoek bent naar iets positiefs aan je partner, ga je elkaar veel meer waarderen,” aldus Doares. “Daarnaast houdt het de negativiteit, die vernietigend is voor een relatie, op een laag pitje.”

6. Ze zeggen ‘ik hou van je’ op hun eigen manier
Er zijn verschillende manieren om iemand het gevoel te geven dat je van hem houdt. Van het inplannen van qualitytime met elkaar, tot het kopen van een cadeautje. De gelukkigste koppels verstaan elkaars love language en spreken die ook. “Sommige mensen horen graag woorden, terwijl anderen juist een knuffel of een kus nodig hebben om zich geliefd te voelen,” legt Doares uit. “Kom elkaar dus daarin tegemoet. Zo laat je zien dat je de moeite wilt doen om je gevoelens te uiten op een manier die je partner het best begrijpt.”

7. Ze proberen rond dezelfde tijd naar bed te gaan
“Samen naar bed gaan aan het einde van de dag is een geweldige manier om de intimiteit te verhogen,” vertelt Doares. “En dan heb ik het niet per se over sex. Je verhoogt op die manier namelijk ook het gevoel van veiligheid en geborgenheid. En dat zal inderdaad de kans op fysieke intimiteit vergroten: iets wat altijd goed is voor je relatie.”

BEKIJK OOK DEZE VIDEO: Spiritueel vlogger Manon: ‘Qualitytime met jezelf is belangrijk!’

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Brides.com. Beeld: Shutterstock

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien