Mooie gatenplant: Monstera Deliciosa voor slechts € 22,95

Zoek binnen:

Dit gebeurt er met je lichaam als je stopt met sporten

Wordt het een steeds grotere opgave om jezelf naar de sportschool te slepen? Overweeg je je abonnement op te zeggen? Wacht nog even, want er gebeurt nogal wat met je lichaam als je stopt met sporten. 

Als je al 2 weken niet meer hebt gesport, wordt het toch tijd om jezelf van de bank te trekken. Na 14 dagen neemt je spiermassa af en gaat je conditie achteruit. En dat is niet het enige. Dit gebeurt er nog meer als je niet meer naar de sportschool gaat:

Advertentie

 • Je hebt meer last van stress
  Niets werkt zo ontspannend als een uurtje flink zweten in de sportschool. Het schijnt zelfs dat sporten je hersenen vergroot. Het leert je beter omgaan met stress. Als je stopt met sporten, raak je dat ‘schild’ dus kwijt.
 • Je slaapt minder goed
  Door een uurtje sporten word je alerter, maar daarna slaap je een stuk beter. Hoewel je met je lichaam bezig bent, heeft sporten ook invloed op je mentale gesteldheid. Wees dus niet verbaasd als je opeens weer veel vaker naar het plafond ligt te staren.
 • Mannen presteren minder goed in bed
  Misschien een goede reden om manlief te motiveren: mannen die elke week 120 minuten sporten, presteren beter tussen de lakens. Het maakt daarbij niet uit of ze krachttraining of cardio doen.
 • Spieren hebben een geheugen
  Na 2 weken niet sporten raak je dus al uit vorm, maar er is ook goed nieuws: je spieren hebben een geheugen. Dus zodra je weer aan de gewichten hangt of op de loopband staat, zul je in no time weer resultaat zien.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland. 

Bron: Metronieuws.nl. Beeld: iStock

Speel hier de snackpuzzel van vrijdag 17 januari gratis

snackpuzzel

Premium

Ook deze vrijdag 17 januari hebben we weer een nieuwe gratis kruiswoordpuzzel voor je. Je vindt ‘m terug in jouw Bewaarlijst en hebt 7 dagen om de hersenkraker op te lossen. Veel plezier!

[minipuzzel]

 

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien