Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Dít kan er in je mond gebeuren vlak voordat je ongesteld moet worden

De meeste vrouwen krijgen vlak voor hun menstruatie last van buikpijn en vervelende krampen, maar wist je dat je ook last kunt krijgen van mondklachten?

Vlak voor je menstruatie kun je namelijk ook last krijgen van opgezwollen tandvlees en gevoelige tanden.

Advertentie

Natuurlijke schommelingen
Ontstoken tandvlees, ook wel gingivitus genoemd, treedt bij sommige vrouwen op voor hun menstruatie en gaat weer weg zodra ze ongesteld zijn. Volgens Mary Rosse, gynaecoloog aan de Montefiore Health System in New York City, heeft dit te maken met natuurlijke schommelingen in de hormonen rond die tijd van de maand.

Sneller bloedingen
“Een golf in de vrouwelijke hormonen zorgt ervoor dat er meer bloed naar je tandvlees wordt gepompt. Ook worden je tanden sneller vies en wordt tandplak minder snel verwijderd.” Dit zorgt voor geïrriteerd en gezwollen tandvlees. Je tanden kunnen tijdens het poetsen sneller gaan bloeden en er kunnen kleine wondjes aan de binnenkant van je wangen ontstaan.

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief! 

Bron: Health.com. Beeld: iStock

Zo ziet deze week (7 juli t/m 13juli) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werk

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien