Queen-Musical ‘We Will Rock You’: tot € 15,- voordeel per kaart

Zoek binnen:

Bewezen: dít maakt het stoppen met roken veel makkelijker

Heb jij je voorgenomen om dit jaar voorgoed te stoppen met roken? Dan is het verstandig om ook meteen je alcoholgebruik aan te pakken. Mensen die tijdens het stoppen minderen met alcohol, komen namelijk makkelijker van hun rookverslaving af.

Dat blijkt uit een studie van de Oregan State University.

Advertentie

Snellere verwerking
Als je veel alcohol drinkt, wordt de nicotine sneller door je lichaam verwerkt. Hierdoor heb je dus sneller trek in een nieuwe sigaret. Door je alcoholgebruik te minderen, kun je behoefte aan een nieuwe sigaret als het ware uitstellen.

Meer moeite
Uit eerdere onderzoeken bleek al dat mensen die nicotine sneller verwerken, vaak meer roken en ook meer moeite hebben om te stoppen. Het vertragen van de nicotineverwerking kan daarom volgens hoofdonderzoeker Sarah Dermody helpen.

Tegelijkertijd aanpakken
“Stoppen met roken lukt meestal niet in één keer, mensen doen verschillende pogingen’’, zo legt Dermody uit. “Dit onderzoek laat zien dat je stevig alcoholgebruik en roken het beste tegelijkertijd kunt aanpakken.’’

Resultaten
Voor het onderzoek werden 22 rokers tijdens hun poging om te stoppen met roken gevolgd. Wetenschappers ontdekten dat de verwerking van nicotine in het lichaam aanzienlijk langzamer verliep als de alcoholconsumptie werd teruggebracht van gemiddeld 29 glazen per week naar 7 glazen.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD.nl. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien