Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Last van droge lippen? Dít kan wel eens de (opmerkelijke) oorzaak zijn

Wie heeft er geen last van: droge lippen op koude winterdagen? Frustrerend en af en toe nog best pijnlijk ook. Nu zou het wel eens te maken kunnen hebben met iets heel opmerkelijks…

Tandpasta
Je gelooft het misschien niet, maar je tandpasta zou wel eens de boosdoener van die droge lippen kunnen zijn. Gebruikers van de populaire website Reddit lieten weten dat hun droge lippen-probleem als sneeuw voor de zon verdween toen ze van tandpasta wisselden. En dat klinkt misschien gek, maar valt goed te verklaren.

Advertentie

Allergisch
Het kan namelijk alles te maken hebben met de aanwezigheid van SLS (sodium laureth sulfate). Dat stofje zorgt ervoor dat producten als shampoo, douchegel en tandpasta gaan schuimen. Dermatoloog Joshua Zeichner geeft aan dat SLS best eens de oorzaak kan zijn van kapotte lippen. “Allergische reacties op tandpasta komen best vaak voor. Wie vaak droge lippen heeft, kan het proberen om een andere tandpasta te gebruiken”, zegt hij. Het proberen waard dus!

De leukste berichten van Libelle gratis in je mailbox? Meld je aan voor een van onze nieuwsbrieven!

Bron: HLN. Beeld: iStock

Zo ziet deze week (2 t/m 8 juni) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Premium

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat? 

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie we

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien