Libelle Beauty cadeaubox met 77% korting!

Zoek binnen:

Waarom iedereen ineens het Dr. Phil dieet volgt

Dr. Phil: wie kent hem niet? De psycholoog die bekend werd als ‘vriend van’ TV-persoonlijkheid Oprah Winfrey.

Nu kent iedereen hem inmiddels als de Amerikaanse televisiepresentator met eigen talkshow, maar wist je dat hij ook zijn eigen dieet propageert? Het Dr. Phil Dieet is ineens overal en wij zochten uit wáárom dat zo is.

Advertentie

Voel je goed in je lijf
Als psycholoog weet Dr. Phil als geen ander dat afvallen direct te maken heeft met de emotionele band die je hebt met de voeding die je tot je neemt. Zijn dieetmethode is eigenlijk geen dieet. Volgens Phil is het een ‘verandering van je eetpatroon, beweegpatroon en leefstijl’. Hoewel je zijn dieet stiekem geen dieet mag noemen, goot Dr. Phil zijn methode wel in een eigen boek: ‘Voel je goed in je lijf’.

Niet moeilijk
In zijn boek durft Dr. Phil zelfs te stellen dat ‘afvallen niet moeilijk’ is. Want: ‘je moet er gewoon voor gaan’. Nu vraag je je natuurlijk af: wat mag je allemaal eten van Phil? En waarom volgt iedereen massaal dit dieet? Dat antwoord is simpel: het dieet kent geen specifieke voedingsmiddelen die wel of juist niét gegeten mogen worden. Er worden wel bepaalde voedingsmiddelen aangeraden zoals groene thee, (veel) groenten, fruit en hele granen.

Tips van Dr. Phil
Verder raadt Dr. Phil aan om te leven en eten volgens de volgende richtlijnen: verklein je porties, maar wees niet te streng hierin. Zorg voor regelmatige beweging; het liefst zo’n drie keer per week 20 minuten lichamelijk inspanning. Sla geen maaltijden over, slaap voldoende, kies voor vezelrijke & voedzame voedingsmiddelen, beperk je zout- en vetinname en eet geen ‘lege calorieën’ (denk: frisdrank). Goh, dit klinkt voor ons als het simpelweg aanleren van een duurzaam gezond voedingspatroon. En ja: daar hebben we meteen de reden van het succes van zijn ‘dieet’: de kans is groot dat je het lang volhoudt.

Zeven sleutels
Volgens Dr. Phil zijn er zeven sleutels die je helpen om succesvol af te vallen. In zijn boek ‘Voel je goed in je lijf’ komt de psycholoog met de volgende zeven sleutels tot een gezond en slank lichaam:

 1. Right Thinking
  Dit gaat over negatieve gedachten op waarheid leren beoordelen.
 2. Healing Feeling
  Deze sleutel gaat over het uit de weg ruimen van emotionele problemen, als dat de reden is van (over)eten.
 3. A No-Fail Environment
  Over een omgeving creëren waarin je je niet laat verleiden door (ongezond) eten.
 4. Mastery Over Food and Impulse Eating
  Controle krijgen over eetbuien en over waarom je eet op het moment dat je eet.
 5. High-Response Cost, High-Yield Nutrition
   Het kiezen van de juiste gezonde voeding en voedingsstoffen.
 6. Intentional Exercise
  Het integreren van beweging in je dagelijks leven.
 7. Your Circle of Support
  Jezelf omringen met mensen die ook willen afvallen en je steunen.

En het resultaat? Je zou zo’n halve tot hele kilo per week verliezen.

Helemaal enthousiast geworden? Zijn boek ‘Voel je goed in je lijf’ bestel je voor €14,95 bij bijvoorbeeld Bol.com.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland!


Bron: Gezondr.nl. Beeld: iStock

Lees meer

Zo ziet deze week (14 juli t/m 20 juli) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.
Numerologie werkt

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien