Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Start en eindig een drukke dag zó om je stressgevoel de baas te blijven

Druk? We lijken het allemaal wel te zijn. Het is ook niet niks, om alle ballen in de lucht te houden. Al helemaal in tijden van corona. Maar met deze 6 tips overleef je jouw drukke dag met bergen energie en blijf je die stressgevoelens de baas.

Het staat en valt allemaal met hoe jij je dag begint en afsluit. Want er zijn simpele dingen die je gemakkelijk kunt toepassen om de rust in je dag te behouden.

Advertentie

Stretch voordat je uit bed stapt

Het is zó verleidelijk om gelijk na het horen van de wekker uit bed te springen met een drukke dag voor de boeg. Maar gun jezelf 5 minuten extra om even kort stretchen. Dit doet wonderen voor je energiepeil en je hebt er de hele dag profijt van, zo vertelt slaapdeskundige Rebecca Scott Pure Wow.

Een groene start van de dag

Niet leuk, maar wel waar: van croissantjes krijg je minder energie dan van een dosis groene groentes in de ochtend. Giet dus een groene smoothie naar binnen, of maak roerei met tomaat en spinazie. Het kost je 5 minuten, maar het geeft je direct de energie en kracht die je nodig hebt voor een succesvolle dag.

Geef jezelf de tijd

Rennen, vliegen, vallen, opstaan en weer doorgaan… Probeer vanaf nu éven rustig te gaan zitten om je mascara aan te brengen, in plaats van dit onderweg of tussen het opruimen door te doen. Psychotherapeut Jonathan Alpert vertelt aan Pure Wow dat dit kleine momentje voor jezelf je stressniveau al kan laten dalen.

Start je drukke dag productief

De eerste 2 uur nadat je bent opgestaan, ben je het productiefst. Dit stelt gedragseconoom Dan Ariely. Probeer deze 2 uurtjes dan ook goed te benutten. Zo heb je gelijk een goed gevoel over je dag en zijn de belangrijkste taken al achter de rug voor de lunchtijd. Dat geeft je sowieso een voldaan gevoel.

Deel je werk op

Lukt het niet om al je werk af te krijgen voor het avondeten? Dat hoeft helemaal niet erg te zijn, mits je ontspant tussendoor. Knuffel met je kinderen of eet gezellig samen met je partner. Daarna kun je prima een paar mails versturen.

Houd een dagboek bij

Schrijf net als vroeger ’s avonds in een dagboek. Dit helpt om je gedachten te ordenen na een drukke dag, afstand van emoties te doen en met een helikopterview naar jezelf te kijken. En het is nog ontspannend om te doen ook.

Werk je thuis met kinderen? Met deze tips doe je dat vanaf nu écht succesvol:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Pure Wow, Beeld: iStock

Lees meer

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien