Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Libelle Legt Uit: zijn dutjes goed voor je?

Vooral in het weekend zijn ze erg populair: de dutjes. Even lekker onderuit op de bank of zelfs even op bed. We vroegen aan slaapdeskundige Rob de Ron of dutjes wel zo goed voor je zijn.

Helaas, we hebben slecht nieuws voor je. Volgens slaapdeskundige Rob de Ron zijn dutjes af te raden. “Voor de slechte slaper zijn dutjes zeker niet goed. Het is goed om te rusten, maar dan moet je niet in slaap vallen. Rusten doe je 1 of 2 keer per dag. Je gaat even zitten of liggen. Maar niet op bed, want dat associeer je snel met slapen. Je rust ongeveer 20 minuten per keer. Dit helpt je ook om ’s avonds beter te slapen, omdat je overdag al een beetje afremt. Dan is je slaap natuurlijk en ga je niet met spanning naar bed.”

Advertentie

Pauze
“Het is ook belangrijk om regelmatig pauze te nemen. Het beste is om dat 6 of 7 keer per dag te doen. Pauze betekent niet altijd niets doen. Je moet contrast aanbrengen. Zit je bijvoorbeeld de hele dag achter de computer? Sta dan juist op om in beweging te komen. Loop even een rondje, haal een frisse neus en ga dan weer aan het werk. Doe je juist veel fysiek werk? Pak dan wel even je rust door te gaan zitten.”

Slaapcyclus
“Mocht je echt niet van je dutjes af willen, dan kun je ervoor kiezen om per keer 1,5 uur te slapen. Dit is de lengte van een slaapcyclus. Maar bedenk dan wel dat je dan ook ’s nachts minder slaap nodig hebt en daardoor waarschijnlijk minder goed slaapt.”

Rob de Ron
Rob de Ron gaf al sinds 1996 yoga, maar in een periode waarin zijn vrouw slecht sliep, richtte hij de Slaapcursus op. Hij zocht eenvoudige oefeningen op voor zijn vrouw zodat ze weer beter ging slapen. Hij breidde dit uit tot een cursus waar een hele methode bij hoort. Met de cursus heeft hij al veel vrouwen (en mannen) geholpen om hun slaapgedrag te verbeteren. Meer informatie vind je op slaapcursus.nl.

Heb je last van slapeloosheid? Dokter Rutger geeft tips:

LEES OOK:

De beste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Beeld: iStock.

Meghan trekt haar eigen plan: een royal maar dan in ‘nieuwe stijl’

Meghan Markle

Premium

2019 was een bewogen jaar voor de hertogin van Sussex. Hoogtepunt was de geboorte van Archie, dieptepunt de vernederende publicaties in tabloids over de relatie met haar vader. Hoe dan ook, met opgeheven hoofd en hand in hand met Harry bewees ze een ‘royal nieuwe stijl’ te zijn.

Het is voor alle partijen – Buckingham Palace, royal fans, critici, de media – nog altijd wennen: een zelfverzekerde,
eigenwijze nieuwe royal als Meghan, de hertogin van Su

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien