Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Dit is het effect van een tatoeage op je gezondheid, uiterlijk en baan

Een tatoeage: de één is er fan van (of zeg maar gerust: verslaafd) en de ander moet er helemaal niks van hebben. Toch blijkt een tatoeage flink wat voordelen te hebben.

Volgens onderzoek van de universiteit van Alabama hebben mensen met meerdere tatoeages bijvoorbeeld een beter immuunsysteem dan mensen die geen tatoeages hebben.

Advertentie

Effect van een tatoeage op je lichaam

De onderzoekers deden onderzoek onder 24 mensen en kwamen er na dat onderzoek achter dat het immuunsysteem van mensen die al eerder een tatoeage lieten zetten, het zetten van nog een veel beter aan konden dan het immuunsysteem van mensen die hun eerste lieten zetten.

Ze keken daarvoor naar het speeksel voordat ze een tatoeage lieten ze en het speeksel daarna. Ze onderzochten het speeksel onder andere op immunoglobuline, een stof die wordt aangemaakt om bacteriën te bestrijden. Je raadt het al: mensen die vaker een tatoeage lieten zetten, hadden meer van deze stof in hun speeksel.

Zijn mensen met een tatoeage gelukkiger?

Ook zouden tatoeages ervoor zorgen dat je gelukkiger bent. Door de adrenaline die vrijkomt bij het zetten van een tattoo voel je je heel erg blij. Daarnaast zou het er volgens onderzoek ook voor zorgen dat je je zelfverzekerder voelt. Vooral mannen houden dit zelfvertrouwen langer vast, vrouwen gaan al snel denken wat anderen van hun tattoo vinden.

Tatoeages baankans

Maar dat is nog niet alles. Een tatoeage zou zelfs de kans op een baan vergroten. Uit onderzoek blijkt dat mensen met een tattoo eerder een baan krijgen omdat managers denken dat hun bedrijf meer jonge mensen aantrekt en een hip imago zal hebben als ze werknemers met tatoeages hebben. Genoeg excuses dus om toch die ene mooie tattoo te nemen.

Bron: Cosmopolitan.nl. Beeld: iStock

Lees meer

Art Rooijakkers: “Ik was totaal niet op het vaderschap voorbereid”

Art Rooijakkers Libelle

Presentator Art Rooijakkers (44) heeft niet stilgezeten tijdens de lockdown: hij schreef De eeuw van mijn dochters. In dit boek beschrijft hij hoe de wereld eruit zal zien als zijn nu driejarige dochters Puk en Keesje volwassen zijn.

Als Art Rooijakkers om 9.00 uur ’s ochtends arriveert, heeft hij al een uur getraind in de sportschool. Dat doet hij een paar keer per week. De presentator wil fit blijven, niet in de laatste plaats

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien