Mooie gatenplant: Monstera Deliciosa voor slechts € 22,95

Zoek binnen:

Als je déze eigenschap bezit, is de kans groot dat je gezonder eet

We weten allemaal wel dat het beter is om positief ingesteld te zijn. Maar af en toe is dat gewoon best lastig als er even wat tegenzit. Toch toont onderzoek nu aan dat positief denken óók helpt als je een gezondere levensstijl toe wilt passen.

Een studie die werd gepubliceerd in de Journal Appetite laat zien dat mensen die zich focussen op het positieve ook gezonder eten. Je al dan niet positieve instelling is cruciaal wanneer het op (di)eten aankomt.

Gezondere alternatieven
Voor het onderzoek werden de eetgewoontes van ruim 1100 mensen bestudeerd. En wat blijkt? Mensen met een positieve instelling gaan eerder op zoek naar gezonde alternatieven als ze aan het lijnen zijn. Ook houden ze beter vol.

Advertentie

Focus op wat wél mag
De onderzoekers verklaren dat als volgt: de mensen die focusten op wat ze nog wél mochten eten, toonden grote interesse in alles wat gezond was. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat als je vanaf nu alleen nog maar lacht en positief in het leven staat je alleen nog maar salades eet. Maar het laat wel zien dat het goed is om je te richten op wat je wél mag en niet op wat je niet mag.

Gewoon niet aan denken
Een positieve houding helpt dus enorm. Drink ’s morgens een smoothie, neem de tijd om je maaltijden klaar te maken en denk niet aan de dingen die je niet meer mag eten. Dan is de kans echt groter dat je gezonder eet.

Ben je op zoek naar een goede blender, zodat je je dagelijkse portie fruit in een lekkere sap kunt verwerken?

INVENTUM Blender
INVENTUM Blender
€ 69,95 € 42,95
Deze wil ik!

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: HLN. Beeld: iStock

Speel hier de snackpuzzel van vrijdag 17 januari gratis

snackpuzzel

Premium

Ook deze vrijdag 17 januari hebben we weer een nieuwe gratis kruiswoordpuzzel voor je. Je vindt ‘m terug in jouw Bewaarlijst en hebt 7 dagen om de hersenkraker op te lossen. Veel plezier!

[minipuzzel]

 

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien