Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Waarom je elke dag 3 dadels zou moeten eten

Dadels zijn lekker zoet en ook nog eens hartstikke gezond. Er zijn dan ook genoeg redenen om regelmatig een paar dadels te eten.

Ze bevatten veel belangrijke voedingstoffen en hebben daarom verschillende voordelen.

Advertentie

Dadels zijn uitstekend als gezonde snack of om als zoetigheid aan een gerecht toe te voegen. Wel geldt: dadels zijn gezond als je ze met mate eet. Ga dus niet overdrijven, want een hele zak naar binnen werken als je honger hebt, is niet gezond meer.

Als je elke dag 3 dadels eet, zul je dit gelijk merken aan je lichaam. Dit komt door:

1. Vezels
Het binnenkrijgen van voldoende vezels is belangrijk voor je gehele gezondheid. Het eten van dadels is een goede manier om je vezelinname te verhogen, want ze zitten vol vezels. Dit houdt in dat dadels ook heel goed zijn voor je spijsvertering en ze bevorderen een regelmatige stoelgang. Dit kan weer helpen bij het voorkomen dat de bloedsuikerspiegel te hoog wordt na het eten. Dadels zijn dus ook goed voor een gelijkmatige bloedsuikerspiegel.

2. Suikervervanger
Dadels zijn een bron van fructose, een natuurlijke soort suiker dat in fruit voorkomt. Om deze reden is deze vrucht erg zoet en heeft-ie een subtiele karamelachtige smaak. Ze vormen een gezond alternatief voor witte suiker omdat ze veel voedingstoffen bevatten. De beste manier om witte suiker te vervangen door dadels is door ze te mengen met een beetje water en er dadelpasta van te maken.

3. Antioxidanten
Antioxidanten beschermen je cellen tegen infecties en bacteriën die tot ziektes kunnen leiden. Dadels bevatten verschillende soorten antioxidanten die je kunnen helpen bij het voorkomen van chronische ziekten als hartaandoeningen, kanker en diabetes.

4. Hersenen
Uit laboratoriumonderzoek blijkt dat dadels nuttig kunnen zijn bij het verminderen van ontstekingen en het voorkomen van ophopingen in je hersenen. Maar om er zeker van te zijn dat deze populaire vrucht de gezondheid van de hersenen kunnen verbeteren, moet er meer onderzoek gedaan worden.

Zin gekregen in dadels? Maak dan deze kruidige wortelcake met banaan, hazelnoten en dadels:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Healthline, Medical News Today. Beeld: iStock

Dagboek Maud 24: “Mam, doe niet zo gek, dat is gevaarlijk!”

Maud - Libelle

Premium

De psycholoog heeft Maud geadviseerd haar moeder meer te stimuleren om haar uit haar depressie te trekken.

Natuurlijk ga ik proberen om mama uit haar depressie te halen. Ik wil haar laatste levensfase zo aangenaam mogelijk maken. Als me dat mijn laatste beetje vrije tijd kost, dan is dat maar zo. Gevolg is wel dat ik constant ruzie heb met Koen. Terwijl ik aan mama voordoe hoe ze een appel schilt en de tafel dekt, stoort hij me de hele tijd met onnozele vragen als: “Weet je of we nog koffiepads hebben?” “Hoe laat komt de post meestal?” “Op welke dag

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien