Nu 50% korting op 6-delige pannenset in verschillende kleuren!

Zoek binnen:

Dit kun je volgens een voedingsdeskundige het beste eten als je gaat vliegen

Buikpijn, een opgeblazen gevoel en ook nog eens rusteloosheid. Helaas kan vliegen de nodige ongemakken met zich meebrengen. Geen pretje om je vakantie zo te beginnen. Gelukkig kan je eetpatroon je helpen om fit het vliegtuig uit te komen.

We vroegen aan voedingsdeskundige Patricia Schutte van het Voedingscentrum hoe je het beste je eetpatroon kunt aanpassen als je gaat vliegen.

Advertentie

Neem gezonde snacks mee
Hiermee bespaar je niet alleen geld – want zo kom je niet in de verleiding eten te kopen op het vliegveld – maar weet je ook dat je iets gezonds binnenkrijgt. Patricia adviseert snacks als: fruit, snackgroente, ongezouten noten en een volkoren boterham.

Stop een leeg waterflesje in je tas
Het is belangrijk om tijdens de reis voldoende te blijven drinken. Dit voorkomt een opgeblazen gevoel. Je kunt water of koffie en thee zonder suiker drinken.

Slim is om een leeg waterflesje in je tas te stoppen. “Het meebrengen van een leeg flesje dat je kunt vullen met kraanwater is zowel gezond als duurzaam.”

Nachtvlucht? Pas op met koffie
Als je lang stil moet zitten, zoals tijdens een lange vlucht, kun je je nogal lamlendig voelen. Koffie is dan verleidelijk. Patricia: “Een kleine hoeveelheid koffie, 1 à 2 kopjes kan vermoeidheid verdrijven, maar een teveel aan koffie kan zorgen voor rusteloosheid en slaapproblemen. Hoewel het per persoon verschilt wanneer de nadelige effecten optreden, is dat misschien niet handig als je nog wilt slapen tijdens de vlucht.”

Blijf eten volgens de Schijf van Vijf
Het advies is om voor, tijdens en na de vlucht zoveel mogelijk gezond te blijven eten volgens de richtlijnen Schijf van Vijf, raadt de voedingsdeskundige aan.

Mocht je snel last hebben van een opgeblazen gevoel, dan is het verder slim om geen frisdrank en alcohol te nuttigen. Ook kun je gebakken bonen, kikkererwten, broccoli, kool en uien beter even overslaan. Niemand heeft immers zin om last te hebben van winderigheid in een afgesloten cabine…

Reizen kan nog meer ongemakken met zich meebrengen. Reisziekte bijvoorbeeld. Gelukkig kun je daar ook wat aan doen:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Voedingscentrum. Beeld: iStock

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien