Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Bewezen: flirten met collega's vermindert stress op werk

Hoewel flirten op het werk meestal wordt afgeraden, kan het geen kwaad om af en toe je charmes in de strijd te gooien. Tenminste, dat zegt de wetenschap.

Een beetje flirten met collega’s helpt namelijk ontzettend goed tegen stress, zo blijkt uit onderzoek van de Washington State University.

Advertentie

Onschuldig geflirt 
Hierbij is er overigens wel een duidelijk verschil tussen het soort seksueel sociaal gedrag dat als positief wordt ervaren (zoals onschuldig geflirt of complimentjes van collega’s) en gedrag dat als seksuele intimidatie kan worden ervaren, zo benadrukt assistent-professor Leah Sheppard.

Tegen stress en slapeloosheid
Als een leidinggevende bijvoorbeeld seksueel getinte opmerkingen naar je maakt, zorgt dit júist wel voor stress. Maar wanneer collega’s met je flirten, zorgt dat ervoor dat je je goed voelt over jezelf en minder stress ervaart. Daarnaast helpt het ook tegen stress en slapeloosheid die je kunt krijgen als je het gevoel hebt dat je oneerlijk wordt behandeld op je werk.

Streng beleid
Toch is het niet bij elk bedrijf mogelijk om te flirten. Zo zijn er meerdere bedrijven die seksuele intimidatie proberen te voorkomen met beleid. Bij de Amerikaanse Netflix mogen collega’s bijvoorbeeld niet langer dan 5 seconden naar elkaar staren (?!) en bij de Amerikaanse tv-zender NBC mogen collega’s geen taxi’s met elkaar delen of knuffelen.

Normaal sociaal gedrag
Volgens het onderzoeksteam van Sheppard zijn deze regels onnodig: “Je moet geen zero tolerance-beleid instellen voor normaal sociaal gedrag tussen groepen van bevriende mensen, dat zorgt alleen maar voor ongemakkelijke situaties.”

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: WSU. Beeld: iStock

Libelle Legt Uit: zijn superfoods écht gezond?

Ze zijn goed voor je hart, je krijgt er meer energie van of je valt ervan af: superfoods beloven wonderen voor onze gezondheid. Maar maken ze die ook waar? En hoe zit het met de duurzaamheid?

Mogen we even voorstellen: de gojibes, afkomstig uit Azië en in Tibet ‘geluksbes’ genoemd. Ziet eruit als een rood-roze rozijn en schijnt een geneeskrachtige werking te hebben. En ken je maca al, een Peruaans knolgewas vol vitaminen en mineralen waarvan de tot poeder gemal

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien