Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

7 dingen die er gebeuren als je stopt met roken

Morgen is het 1 oktober en dat betekent dat ‘stoptober’ weer van start gaat. Ben jij van plan om te stoppen met roken? Goed idee! Deze 7 dingen gebeuren namelijk als je écht voet bij stuk houdt. En geloof ons: hierom wil je ’t blijven volhouden.

1. Binnen 20 minuten merk je het al aan je lijf
Je bloeddruk en hartslag zullen in deze 20 minuten zonder sigaret al dalen. Volgens onderzoekers is je hartslag na 30 minuten niet roken weer teruggekeerd naar normale snelheid.

Advertentie

2. Na 3 dagen adem je weer beter
In de eerste 48 uur begint je lichaam met het schoonmaken van je beschadigde longen. Je luchtwegen ontspannen weer, waardoor je makkelijker kunt ademen.

3. Je voelt je fitter
Je krijgt meer energie en je huid wordt ook een stuk beter. Je kunt je daarnaast ook een stuk beter concentreren en je bent minder moe. Na 2 tot 12 weken wordt het ook makkelijker voor je om te sporten.

4. Je krijgt meer zin in sex
Onderzoeken laten zien dat nicotine een negatief effect heeft op je libido. Je zult merken dat je sneller zin hebt in wat gezelligheid tussen de lakens.

5. Je wordt blijer
Als je stopt, voel je je na verloop van tijd mentaal een stuk beter. Ook al nadat je een korte tijd bent gestopt lijken de symptomen van een depressie minder vaak voor te komen.

6. Na 15 jaar is de kans op een hartaanval weer net zo groot als voor nooit-rokers
Daarnaast is na 10 jaar het risico op longkanker voor de helft minder dan bij iemand die is blijven roken.

7. Je houdt geld over voor andere dingen
Stel, je rookt elke week 2 pakjes. Dat komt dan neer op ruim €13 per week. Per jaar kan je dit meer dan 700 euro opleveren. Voor vakanties, nieuwe kleren of weekendjes weg, bijvoorbeeld.

Meer informatie over stoptober én de gratis app om makkelijk te stoppen? Kijk op de website. 

De beste berichten van Libelle dagelijks in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Metro UK. Beeld: iStock 

Janine (58) nam een ooglidcorrectie: “De maat was vol toen ik in de bios al na 5 minuten mijn ogen wilde sluiten”

ooglidcorrectie

Per jaar worden in Nederland ruim 30.000 ooglidcorrecties uitgevoerd, waarmee het hier een van de populairste cosmetische ingrepen is. Na afloop zijn de meeste mensen razend enthousiast. Daarom: alles over een ooglidcorrectie.

Vraag je aan Sarah (39) of ze ijdel is, dan zal het antwoord zijn dat ze dat beslist niet is. “Sterker nog, ik gebruik amper make-up en doe hoogstens twee keer per jaar lippenstift op. Ik ben dan ook niet het type dat snel aan zichzelf zou laten sleutelen.” Toch heeft ze vorig jaar besloten om haar bovenste oogleden te laten liften. Niet omdat ze

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien