Nu met 40% korting: 2 olijfbomen in Elho pot

Zoek binnen:

Gedroomd over sex? Dít betekent het

We dromen vaak over de gekste dingen en ja, ook weleens over sex. Een romantische droom met een hoofdrol voor je partner geniet dan uiteraard de voorkeur, maar soms heb je ook een spannende droom over iemand anders. Wat betekent dat eigenlijk?

Heb je dan een dirty mind of zit er een heel andere betekenis achter?

Advertentie

Dromen zijn geen bedrog
De daadwerkelijke betekenis van een sexy droom hoeft niet per se iets met seksuele fantasieën te maken te hebben. Het kan ook gaan om een heel andere boodschap van je onderbewustzijn, concludeert ‘droomtherapeute’ Joan Mazza. “Vergeet niet dat alle dromen zowel letterlijke als metaforische betekenissen hebben. Een sexy droom die net vóór de volledige erotische ervaring onderbroken wordt, zou kunnen duiden op een terughoudendheid op seksueel én niet-seksueel vlak. Lust in een droom zonder actie, betekent misschien dat je ook in het echte leven te passief bent”, aldus Mazza.

‘Genaaid worden’
Ook in andere gevallen kun je dromen in een breder perspectief zien. Zo haalt Mazza nog een voorbeeld aan: “Als je je in seksuele dromen bedreigd of overweldigd voelt en het idee hebt de controle kwijt te zijn, kan dat ook verwijzen naar gebeurtenissen op het werk of andere situaties die helemaal niks met sex te maken hebben. Als we zeggen dat we genaaid zijn, hebben we het immers helemaal niet altijd over seks.”

Diepere betekenis
Met andere woorden: een droom over sex betekent helemaal niet dat je een dirty mind hebt. Er schuilt vaak zelfs een heel andere boodschap achter zo’n droom. Maar omdat sex iets is waar veel mensen vaak aan denken, komen andere emoties juist in sexy dromen tot uiting.

Vraag jezelf bij je volgende spannende droom dus eens af wat het nog meer zou kunnen betekenen, kijkend naar je huidige situatie. Droomde je over sex met een ander en zie je dat als een teken dat je relatie slecht is, dan ging het hoogstwaarschijnlijk al niet zo lekker. Andersom geldt wellicht hetzelfde. Droom je als happy single vaak over dezelfde persoon en maak je daaruit op dat je toch behoefte hebt aan een relatie, dan was je als single misschien toch niet (meer) zo gelukkig als dat je dacht.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Bedrock. Beeld: iStock

Sylvia Witteman: “Hoe aardig je ouders ook zijn, op je 22e wil je wel bij ze weg”

dochter

Premium

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), 2 zoons (18 en 15) en katten Lola en Siepie. Deze week wordt ze compleet verrast door haar 22-jarige dochter.

Mijn dochter is een kind van de boemeranggeneratie. Ze ging het huis uit om te studeren, woonde tijdens haar studie op de campus en kwam daarna terug naar het ouderlijk huis. Dat was gezellig, maar het gaf wel een ontzettende rommel. Ja, mijn zoons zijn ook slordig, maar die hebben tenminste elk maar 2 paar schoenen om rond te laten slingeren. Mijn dochter heeft er 40. Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien