Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Libelle Legt Uit: Herstelt je lever zich na 1 maand geen alcohol?

Veel mensen starten een nieuw jaar met een gezonde maand. Januari staat dan ook bekend als ‘dry January’, oftewel de maand waarin men even geen alcohol drinkt. Maar herstelt de lever zich wel in zo’n korte periode? Libelle zocht het voor je uit.

Even alcoholvrij door het leven gaan is beter voor je dan je denkt, zo blijkt.

Advertentie

Geen alcohol
Wanneer je besluit om de alcohol voor een maandje over te slaan, brengt dit meer gezondheidsvoordelen met zich mee dan je in eerste instantie zou denken. Het zorgt er namelijk voor dat je lever zich herstelt, je bloeddruk daalt en zelfs je cholesterol verlaagt. Een maand klinkt kort, maar zet dus zeker wel zoden aan de dijk.

Zeer effectief
Dat benadrukt ook Eva Ehrlich van kennisinstituut Trimbos aan het AD. “Je moet je voorstellen dat je lever alcohol altijd voorrang geeft. Andere gifstoffen die moeten worden afgebroken, moeten dus wachten. Als je een tijd niet drinkt, kan je lever zijn andere werkzaamheden oppakken.”

Meer energie
Niet alleen is het bevordelijk voor je lever, ook je nachtrust en energiepeil kunnen verbeterd worden. “De kwaliteit van je slaap wordt beter. Je lichaam hoeft minder energie te steken in de afbraak van alcohol. Daardoor voel je je fitter en meer uitgerust”, verklaart Eva.

Afvallen
En dan nog een mooie bijkomstigheid: door even te stoppen met het drinken van alcohol, zul je vanzelf wat afvallen. Want met een paar glazen wijn of bier, drink je zó meer dan 300 calorieën naar binnen. Tot slot: even geen alcohol drinken maakt je immuunsysteem ook nog sterker, dus ben je minder vaak ziek.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland!

Bron: HLN. AD. Beeld: iStock

Lees meer

Speel hier de woordzoeker van zaterdag 22 februari

woordzoeker

Premium

Wil jij je weekend goed beginnen met een ouderwetse puzzel? Dan heb jij geluk want op deze zaterdag 22 februari hebben wij weer een leuke woordzoeker voor je klaarstaan. Na aankoop heb je 7 dagen om ‘m op te lossen. Je vindt de puzzel terug in jouw bewaarlijst. Succes!

[premium-verder-lezen]

[puzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien