Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Libelle Legt Uit: Herstelt je lever zich na 1 maand geen alcohol?

Veel mensen starten een nieuw jaar met een gezonde maand. Januari staat dan ook bekend als ‘dry January’, oftewel de maand waarin men even geen alcohol drinkt. Maar herstelt de lever zich wel in zo’n korte periode? Libelle zocht het voor je uit.

Even alcoholvrij door het leven gaan is beter voor je dan je denkt, zo blijkt.

Advertentie

Geen alcohol
Wanneer je besluit om de alcohol voor een maandje over te slaan, brengt dit meer gezondheidsvoordelen met zich mee dan je in eerste instantie zou denken. Het zorgt er namelijk voor dat je lever zich herstelt, je bloeddruk daalt en zelfs je cholesterol verlaagt. Een maand klinkt kort, maar zet dus zeker wel zoden aan de dijk.

Zeer effectief
Dat benadrukt ook Eva Ehrlich van kennisinstituut Trimbos aan het AD. “Je moet je voorstellen dat je lever alcohol altijd voorrang geeft. Andere gifstoffen die moeten worden afgebroken, moeten dus wachten. Als je een tijd niet drinkt, kan je lever zijn andere werkzaamheden oppakken.”

Meer energie
Niet alleen is het bevordelijk voor je lever, ook je nachtrust en energiepeil kunnen verbeterd worden. “De kwaliteit van je slaap wordt beter. Je lichaam hoeft minder energie te steken in de afbraak van alcohol. Daardoor voel je je fitter en meer uitgerust”, verklaart Eva.

Afvallen
En dan nog een mooie bijkomstigheid: door even te stoppen met het drinken van alcohol, zul je vanzelf wat afvallen. Want met een paar glazen wijn of bier, drink je zó meer dan 300 calorieën naar binnen. Tot slot: even geen alcohol drinken maakt je immuunsysteem ook nog sterker, dus ben je minder vaak ziek.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland!

Bron: HLN. AD. Beeld: iStock

Lees meer

Elsemarie (49): “Op deze manier heb ik nog nooit aandacht van een man gehad”

Elsemarie (49): “De keren in mijn leven dat ik verliefd was, heb ik veel en hartstochtelijk gevreeën. Met mijn man, met wie ik nu vijftien jaar getrouwd ben, doe ik dat nog steeds.

Verliefdheid en sex heb ik nooit los van elkaar kunnen zien. Tot een paar jaar geleden een nieuwe collega op de zaak kwam. Niet een heel opvallende man, maar hij had een uitstraling die mij aantrok. We raakten met elkaar in gesprek en het klikte meteen. Al gauw zaten we tijdens de lunchpauze aan hetzelfde tafeltje in de kantine en gingen we daarna nog even een eindje lopen.

Net zoals i

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien