Set van 4 winterharde fruitbomen voor € 39,95

Zoek binnen:

De gezondheidsvoordelen van deze 2 minuten durende douche-routine

Naast dat douchen goed is voor de lichamelijke hygiëne, kan het ook een helende werking hebben.

Zeg nu zelf: heb je ooit iemand gehoord die uit de douche stapte en zich slechter voelde dan voorheen? Welnee, een paar minuten onder de warme straal doet wonderen. En het kan nóg beter.

Advertentie

Hydrotherapie
En wel met ‘hydrotherapie’, een fraai woord voor ‘warme en koude douche-therapie’. Dermatoloog David Amron legt uit dat dit het steeds schakelen tussen warm en koud douchewater is. Dat zou een hele bups goede dingen voor je lichaam doen, zoals het activeren van het lymfestelsel.

Pijnlijke spieren
“Hydrotherapie heeft veel genezende gezondheidsvoordelen, zoals pijnlijke spieren verlichten, stressverlichting en een vermogen om te ontgiften”, bevestigt Tina Tsan, acupuncturist. Daarnaast zou het helpen zwellingen te verminderen door de lymfatische functie te verbeteren.

Betere doorbloeding
Wanneer je afwisselend warm en koud water onder de douche gebruikt, komt de vloeistof in je lymfestelsel in beweging, ook wel lymphangiomotorcity genoemd (een hele mond vol). Het hete water zorgt ervoor dat je bloedvaten uitzetten en groter worden (vasodilatatie), terwijl koud water ervoor zorgt dat ze samentrekken en kleiner worden (vasoconstrictie). “Afwisselend warm en koud douchen zorgt voor een pompend effect van de vaten en stimuleert het vloeistofmetabolisme”, legt Tsan uit.

Zo doe je het zelf
Hydrotherapie is simpel: sta 2 minuten onder heet water en schakel daarna over naar koud water voor 2 minuten. Herhaal dit de rest van je douchebeurt en voilà, je voelt je als herboren.

Oh, en dat koude water went wel. Dat kan Libelle’s ecovlogger Anouk beamen:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Well + Good. Beeld: iStock

Maike heeft de Katwijkse ziekte: “Ik ben eigenlijk een tikkende tijdbom”

Katwijkse

Premium

Maike Varkevisser (30) heeft de Katwijkse ziekte, een aandoening waardoor uiteindelijk hersenbloedingen ontstaan. Zoals bij haar oma en haar vader. Eén ding weet ze heel zeker: dat het haar zoontje Yves niet staat te wachten.

“Soms sluip ik zijn kamertje binnen, om bij zijn bedje stiekem te kijken hoe hij ligt te slapen. Mijn lieve Yves. Zo rustig en tevreden. Wat zou mijn vader blij zijn geweest met zijn eerste kleinkind. Hij heeft hem nooit gezien, want papa overleed afgelopen zomer, toen ik vier ma

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien