Nu met 40% korting: 2 olijfbomen in Elho pot

Zoek binnen:

Gestrest? Volgens de wetenschap moet je je slaapkamer dan déze kleur verven

Na een drukke en stressvolle dag is er niks lekkerder om tot rust te komen in je bed. En daar helpt déze kleur het beste bij.

Volgens een Travoldge-studie uit 2013 kan de kleur blauw je slaapkwaliteit en daarmee ook je algehele stemming verbeteren. De onderzoekers lieten duizenden mensen in kamers slapen met verschillende kleuren. Wat bleek? De mensen die in een blauwe kamer sliepen, sliepen gemiddeld langer dan mensen die in een andere kleur kamer sliepen. Ook hadden de mensen uit de blauwe kamers over het algemeen een veel beter humeur ’s ochtends.

Advertentie

Ganglioncellen
Je zou denken dat het kalmerend effect van blauw misschien iets te maken heeft met de zee, maar volgens Chris Idzikowski van Edinburgh Sleep Centre’s heeft dit te maken met onze ogen. De ganglioncellen in ons netvlies geven informatie door aan onze hersenen en helpen bij de productie van melatonine, wat een positieve invloed heeft op ons slaapritme. En laten ganglioncellen nou net het gevoeligst zijn voor de kleur blauw! Op naar de Gamma, dus.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: PureWow. Beeld: iStock

Sylvia Witteman: “Hoe aardig je ouders ook zijn, op je 22e wil je wel bij ze weg”

dochter

Premium

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), 2 zoons (18 en 15) en katten Lola en Siepie. Deze week wordt ze compleet verrast door haar 22-jarige dochter.

Mijn dochter is een kind van de boemeranggeneratie. Ze ging het huis uit om te studeren, woonde tijdens haar studie op de campus en kwam daarna terug naar het ouderlijk huis. Dat was gezellig, maar het gaf wel een ontzettende rommel. Ja, mijn zoons zijn ook slordig, maar die hebben tenminste elk maar 2 paar schoenen om rond te laten slingeren. Mijn dochter heeft er 40. Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien