Ontvang wekelijks de e-column van Manon (dochter Anne-Wil)

Zoek binnen:

Is het gevaarlijk om met make-up op onder de zonnebank te gaan?

Nu de zomer dichterbij komt, proberen we alvast van die witte benen af te raken. De zonnebank kan je daarbij helpen. Maar mag je met make-up op zonnebaden?

Maar nu de zon steeds vaker tevoorschijn komt, betekent dit ook dat we meer aandacht moeten besteden aan de verzorging van onze huid. En dat geldt natuurlijk ook de zonnebank, want is het gevaarlijk om onder de zonnebank te gaan met make-up op?

Advertentie

Parfum
Volgens dermatoloog dr. Thomas Maselis is make-up op zich niet schadelijk voor de huid. “Maar de bewaarmiddelen en parfums die er vaak in verwerkt zijn, zijn dat wel”, legt hij uit. Niet voor niets dat dokters je afraden om voor het zonnebaden parfum of geparfumeerde deodorant te gebruiken. De geurstoffen in deze producten kunnen de huid laten verkleuren, wat pigmentvlekken tot gevolg kan hebben.

Vlekken
Deze donkere vlekken kunnen pas enkele dagen of weken later zichtbaar worden. Dus wanneer je helemaal ‘schoon’ onder de zonnebank vandaan komt, wil dit niet te zeggen dat je hier niet gevoelig voor bent. Naast vlekken kan de combinatie van cosmetica en parfum met de UV-straling ook huidirritaties veroorzaken. Voorkomen is dus beter dan genezen, dus verwijder altijd je make-up en luchtje voordat je onder de zonnebank gaat.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: HLN.be. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien