Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Gevoelige huid? Dan kun je deze ingrediënten beter vermijden

Het hebben van een gevoelige huid kan verschillende oorzaken hebben. Soms heb je een aandoening of misschien ben je wel allergisch voor een bepaald ingrediënt.

Het is lastig om de oorzaak te achterhalen, daarom kun je deze ingrediënten maar beter vermijden:

Advertentie

1. Sulfaten

Als een product gaat schuimen bij gebruik, dan zitten er waarschijnlijk veel sulfaten in. De meeste reinigingsmiddelen en shampoos zitten vol natriumlaurylsulfaat (SLS) en natriumlaurethsulfaat (SLES), maar wanneer producten gaan schuimen kan dit bij een gevoelige huid averechts werken. Je huid kan uitdrogen of gaan irriteren.

2. Alcohol

Ook huidverzorgingsproducten die alcohol bevatten, zijn niet zo handig als je een gevoelige huid hebt. Deze producten kunnen ongelooflijk droog zijn voor de huid en dat is precies wat een gevoelige huid niet kan gebruiken. Het kan namelijk ontstekingen veroorzaken. Wanneer er alcohol in een verzorgingsproduct zit, wordt dit meestal aangeduid met ethanol.

3. Parfum

Het is natuurlijk erg fijn als een gezichtsreiniger, dagcrème of bodylotion lekker ruikt, maar toch kun je producten met parfum beter vermijden als je een gevoelige huid hebt. Parfum blijkt niet voor niets de meest voorkomende oorzaak te zijn van zowel allergie als irritatie door huid- en haarverzorging. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg geurvrije merken.

4. Essentiële oliën

Normaal gesproken worden essentiële oliën aangeprezen vanwege hun ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen. Toch zijn essentiële oliën te complex voor een gevoelige huid. Het is niet 1 stofje, maar een mix van allerlei delen van een plant. Als je een gevoelige huid hebt, kan je voor een bepaald deel van de plant allergisch zijn en daarom kan je beter alle essentiële oliën weren.

Geïrriteerde huid? Gebruik dan dit huis-tuin-en-keukenmiddeltje in bad:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Well+Good. Beeld: iStock

Memoires van een maîtresse – Deel 51: “Mondje dicht hè, ook tegen Eva”

kapitein

Sabine genoot volop van de aandacht van de Kapitein. Hij stond spontaan op de stoep en gooide al zijn talenten op tafel. Of beter, het aanrecht. Toen hij bij vertrek zijn horloge liet liggen, besloot Sabine haar lippen stijf op elkaar te houden. Zou ze het lot zo een handje kunnen helpen?

Telefoon uit en naar bed. Oh, wat een loeder ben ik toch ook. Zou hij het al doorhebben? De volgende ochtend word ik wakker door de bel. Het is half 9 en de Kapitein staat voor de deur. “Hee!” lach ik schaapachtig. “Wat een verrassing!” Zijn humeur is duidelijk niet zo zonnig als h

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien