Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Deze 3 trucjes om gewicht te verliezen kende je nog niet

Waarom zijn diëten zo populair? Omdat elk nieuw dieet de illusie wekt dat het deze keer écht gaat lukken, en vooral: dat je vervolgens voor altijd gelukkig zult zijn.

Gelukkig word je niet van een lager getal op de weegschaal, maar het kan natuurlijk wel zo zijn dat je een paar kilo kwijt wil. Omdat het goed is voor je gezondheid, of omdat je die ene mooie broek dolgraag weer wilt dragen. Deze drie slimme trucjes gaan je in tegenstelling tot een crashdieet wél helpen!

Advertentie

1. Overal lekker en gezond eten
Zorg ten eerste dat je heel veel gezond eten in huis hebt, en ten tweede dat je het daadwerkelijk ziét. Op het moment dat je naar de keuken rent voor een snack en als eerste die grote schaal vol met sappig fruit ziet is de keuze snel gemaakt. Uit onderzoek blijkt dat het uitstallen van gezond eten dat er lekker uitziet helpt bij het maken van verstandigere keuzes.

2. Uit eten? Neem de helft mee naar huis
Restaurant-maaltijden zijn vaak een stuk ongezonder dan zelfgemaakte maaltjes. Ze bevatten over het algemeen meer vet, suiker en zout. Ofwel: (veel) meer calorieën. Prima, want we gaan niet elke dag uit eten. Maar zit je halverwege je maaltijd eigenlijk al vol? Vraag de bediening of je de helft mee naar huis mag nemen. Dit kan bijna altijd. Slim, want: je eet minder én hebt een lekkere lunch of avondmaaltijd voor de volgende dag.

3. Aan tafel!
Eet bewust. Laat je niet verleiden om je maaltijden vanaf de bank op te eten. Dek de tafel, steek een kaarsje aan, eet langzaam en geniet. Zorg voor zo min mogelijk afleiding tijdens het eten (telefoons weg!). Onderzoek wijst uit dat dit helpt om overeten te voorkomen.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: Verywellfit.com. Beeld: iStock

Elsemarie (49): “Op deze manier heb ik nog nooit aandacht van een man gehad”

Elsemarie (49): “De keren in mijn leven dat ik verliefd was, heb ik veel en hartstochtelijk gevreeën. Met mijn man, met wie ik nu vijftien jaar getrouwd ben, doe ik dat nog steeds.

Verliefdheid en sex heb ik nooit los van elkaar kunnen zien. Tot een paar jaar geleden een nieuwe collega op de zaak kwam. Niet een heel opvallende man, maar hij had een uitstraling die mij aantrok. We raakten met elkaar in gesprek en het klikte meteen. Al gauw zaten we tijdens de lunchpauze aan hetzelfde tafeltje in de kantine en gingen we daarna nog even een eindje lopen.

Net zoals i

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien