Anastasia de musical: nu tot € 25,- voordeel per kaart

Zoek binnen:

Waarom je je gezicht niet met make-updoekjes moet reinigen

Ze lijken zo handig: make-updoekjes. Geen gedoe met losse wattenschijfjes en dure reinigingsmiddelen. Toch blijken ze helemaal niet zo goed te zijn voor je huid.

En wel vanwege verschillende redenen.

Advertentie

Niet voldoende
Doekjes werken prima als je alleen wat vuil van je gezicht wilt halen, maar echt reinigen is een ander verhaal. Dermatologe Archana Sangha: “Er blijven altijd nog make-uprestjes achter op je huid. Je kunt echt beter een cleanser gebruiken. Daarmee reinig je niet alleen je huid, maar je masseert je huid ook nog eens, wat zorgt voor een betere bloedcirculatie. Omdat de doekjes niet voldoende reinigen, kan het gebeuren dat je poriën verstopt raken. Dat kan op den duur zorgen voor meer puistjes.”

Bijverschijnselen
Ook zitten make-updoekjes vol oplosmiddelen en emulgatoren. Door alleen doekjes te gebruiken, stel je je huid bloot aan hoge concentraties reinigingsingrediënten die je daarna niet van je gezicht afspoelt. Daarbij komen verschijnselen als uitdroging, irritatie en overgevoeligheid bij doekjes ook veel vaker voor, omdat ze vrij veel conserveermiddelen bevatten. Die irriteren de huid nog meer.

Plakkerig laagje
Reinigingsdoekjes beloven meestal je huid schoon achter te laten. Toch blijft er vaak een plakkerig laagje op je gezicht achter na het schoonmaken. Dat laagje trekt alleen maar weer meer bacteriën en verontreinigende stoffen aan, die als het ware op je huid blijven plakken.

Opletten
En tot slot: alle make-updoekjes zijn anders. Vooral voor mensen met een gevoelige of droge huid is het opletten geblazen. Ze werken ideaal om je huid bijvoorbeeld op reis tussendoor even snel te reinigen, maar het blijft nog altijd het beste om je gezicht met lauwwarm water en een goede cleanser schoon te maken.

Benieuwd naar een alternatieve manier om je gezicht te reinigen als je beautyproducten op zijn?

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Huffpost. Beeld: iStock

Speel hier de snackpuzzel van zondag 26 januari gratis

snackpuzzel

Premium

De gratis puzzel van 26 januari is ons er eentje! Lukt het jou om 'm op te lossen? Je vindt ‘m terug in jouw Bewaarlijst en hebt 7 dagen om de puzzel op te lossen. Succes!

[minipuzzel]

 

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien