Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Waarom deze ‘gezonde’ drankjes helemaal niet zo gezond zijn

Gezonde sapjes, smoothies of warme kruidige drankjes bevatten misschien wel veel goede voedingsstoffen, maar zijn ze wel echt zo gezond als we denken?

Hoewel groene smoothies natuurlijk erg gezond kúnnen zijn, zijn er ook genoeg smoothies verkrijgbaar die vol zitten met suiker. Aan de kant-en-klare sapjes en smoothies uit de supermarkt kan gerust wat extra suiker zijn toegevoegd, zodat ze nóg lekkerder en zoeter smaken.

Advertentie

Plantaardige melk

Vind je gewone koffie wat sterk en kies jij daarom vaak voor een golden milk, matcha latte of chai latte? Ook dan ben je niet per se gezond bezig. Deze populaire drankjes bevatten misschien wel gezonde kruiden, maar vergeet niet dat ze vaak worden gemaakt van plantaardige melksoorten. En deze melksoorten bevatten meer suiker dan je denkt. Vooral in sojamelk en kokosmelk zitten vaak toegevoegde suikers.

Marketing

En dan hebben we ook nog gezondheidsdrankjes als kokoswater, aloë vera-sap en het populaire kombucha. Ze bevatten veel goede voedingsmiddelen en worden dan ook als ‘gezond’ in de markt gezet. Maar dat blijkt vaak maar een marketingtruc. Ook aan deze drankjes worden vaak ongezonde suikers en geur-, kleur- of smaakstoffen toegevoegd.

Zelf maken

Kortom: de drankjes bevatten wel degelijk veel voedingsstoffen, maar vaak wordt vergeten dat er ook veel suikers aan worden toegevoegd. Dus vind je een groene smoothie, chai latte of kombucha lekker? Check dan altijd goed de ingrediëntenlijst of maak zo’n drankje lekker zelf.

Met een slow juicer kun je heel makkelijk zelf groente- en fruitsapjes maken:

Zo maak je super snel een lekkere groene smoothie met spinazie:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Bedrock. Beeld: iStock

Weekend bezigheid: groene kunstwerkjes achter glas

groene kunstwerkjes

Hou je van groen en doe je mee met de kamerplantentrend, maar dan wél op jouw manier? En ben je een beetje handig? Maak dan deze prachtige groene lijsten om je interieur mee op te fleuren.

groene kunstwerkjes

Dit heb je nodig voor de groene kunstwerkjes

  • •Transparante lijsten van eiken met elastiek: A5 €26,95 / A4 €39,95 / A3 €54,95  (Moebe v
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien