Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Als je elke dag 20 gram noten eet heb je híer minder kans op

Dat een handje ongezouten noten goed is voor je gezondheid was al eerder bekend. Onderzoek wijst nu ook uit wáár deze hartige snack precies goed voor is.

Uit onderzoek van het Imperial College in Londen blijkt dat een handje noten per dag er al voor kan zorgen dat de kans op hartziekten en kanker kleiner wordt.

Advertentie

  • Dagelijks 20 gram cashewnoten, paranoten en/of amandelen eten zorgt er al voor dat de kans om op jonge leeftijd te overlijden aan deze ziekten vijf keer zo klein wordt.
  • De kans op een hartziekte wordt dan drie keer kleiner en de kans op kanker 15%.
  • Daarnaast wijzen de resultaten van het onderzoek er ook op dat noten eten goed kan zijn tegen diabetes. Daar is echter nog niet genoeg bewijs voor gevonden om er harde uitspraken over te doen.
  • Het zou niet helpen om meer dan 20 gram noten per dag te eten omdat de voordelen dan niet groter worden.

Gezondheidsvoordelen
Dagfinn Aune, een van de onderzoekers, vertelt: “Uit de resultaten kunnen we concluderen dat er een verband bestaat tussen het eten van noten en verschillende gezondheidsvoordelen. De gevolgen van een klein handje is groter dan we dachten.”

Goede stoffen
Het onderzoek richtte zich met name op de effecten van walnoten, amandelen, hazelnoten, cashewnoten, pistachenoten en pecannoten. Vooral walnoten, zonnebloempitten en pecannoten bevatten veel antioxidanten, die een positief effect hebben op je lichaam. Ze bevatten wel veel vet, maar omdat dit ‘gezonde’ vetten zijn, wegen de voordelen op tegen de nadelen.

BEKIJK OOK DEZE VIDEO:


De leukste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

LEES OOK:

Bron: Dailymail.co.uk. Beeld: iStock.

Sylvia Witteman: “Het is raar om naar de botten van je moeder te kijken”

Sylvia Witteman moeder ziekenhuis Libelle

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), twee zoons (18 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week maakt Sylvia zich zorgen om haar moeder in het ziekenhuis.

Mijn oude moeder, alleen thuis, was ’s avonds gevallen en kon niet meer opstaan. Naar haar telefoon kruipen kon ze nog nét. “Goddank!”, zeiden mijn broer, zus en ik tegen elkaar. Het is wonderlijk, hoe je bij zulke rampspoed blij kunt zijn met kleinigheden. In het ziekenhuis bleek haar linkerheup gebroken. Ik zag het op de röntgenfoto. Het is raar om naar de botten van je moeder te kijken. Ze m

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien