Libelle Vrijheid: verhalen om nooit te vergeten >

Zoek binnen:

5 voordelen van het drinken van augurkensap

Soms kom je voedsel tegen dat je op meerdere manieren kunt eten en dat ook nog eens super gezond blijkt te zijn. Bijvoorbeeld kokos en kokossap. Onder zo’n categorie valt augurkensap. Wat doe jij als je alle augurken uit de pot hebt gevist, gooi je de augurkensap dan weg? Zonde, want dit blijkt een supergezond drankje te zijn. 

1. Helpt tegen kramp
“In een klein onderzoek is gevonden dat het drinken van een half glas augurkensap de tijd dat een sporter last had van kramp verkorte. Het is echter niet duidelijk hoe dit effect precies tot stand komt, omdat het effect er al was voordat het augurkensap kon worden opgenomen in het lichaam”, vertelt Astrid Postma-Smeets van het Voedingscentrum. Heb je een belangrijke wedstrijd op de planning staan en ben je bang voor kramp? Dan kun je dus proberen of het effect heeft op je spieren.

Advertentie

2. Vitaminen en antioxidanten
Naast dat het kramp in je spieren kan voorkomen, zit de sap van augurken boordevol met antioxidanten en vitamine C en E. Deze cocktail geeft je immuunsysteeem een boost (dag griepjes!) en geeft je lichaam een fijne opkikker, zo schrijft Cosmopolitan.

3. Menstruatie
Mocht je tijdens je menstruatie veel behoefte hebben aan zout, heel veel zout. Dan kan augurkensap je wel eens kunnen verlossen van deze crave. Want het zuur in augurken helpt de drang naar zout te stoppen.

4. Budgetvriendelijk
Zit je dagelijks in de sportschool en geef je stiekem best veel geld uit aan al die sportdrankjes? Dan kan augurkensap een goedkoper alternatief zijn. Mits je de smaak lekker vindt (of je neus dichtknijpt). Bovendien drink je zo geen drankje vol met suiker. Hou je niet van augurken? Dan kun je ook komkommers met knoflook, zout en azijn in een pot doen om je eigen komkommersap te kweken.

5. Gewichtsverlies
Volgens een studie van het Central Research Institute in Japan helpt het dagelijks drinken/eten van azijn om de overtollige kilootjes kwijt te raken. Dit ingrediënt is het hoofdingrediënt van augurkensap. Reken maar uit!

Een nadeel van augurkensap drinken is er natuurlijk ook. Zo weet Astrid ons te vertellen dat met name onze tanden een overmatige consumptie van augurkensap niet in dank zullen afnemen. “In augurken zit namelijk veel zuur. En zure dranken zorgen ervoor dat het tandglazuur over grote oppervlakken wegslijt. Dat heet tanderosie. De tanden voelen pijnlijk aan en worden zwakker. Als het slijtproces eenmaal is ingezet, is het niet te repareren. Hoe vaker tanden in contact komen met zuur, hoe groter de kans op erosie.”

LEES OOK:

BEKIJK OOK DEZE VIDEO:


De leukste artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

Bron: Cosmopolitan, Medical Daily. Beeld:iStock

 

De Dag Nadat 16 – We afscheid namen van mijn tante tijdens de coronacrisis

De dag nadat 16

Premium

Elsbeth (53): “Kon het in deze rare coronatijd nog onwerkelijker? Die gedachte spookte de afgelopen week telkens door mijn hoofd. En ja, dat kon dus."

"Gisteren namen we afscheid van tante Aatje, de oudste zus van mijn moeder. Ze woonde sinds een zware operatie al een paar maanden in een verzorgingshuis en langzaam maar zeker drong tot haar door dat ze niet meer zou terugkeren naar haar eigen huis. Dat vond ze moeilijk, want tot de operatie had ze altijd zelfstandig gewoond. Sinds haar overplaatsing naar een ander verzorgingshuis ging het snel bergafwaarts met mijn 94-jar

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien