Cinderella Classic 4-seizoenen dekbed nu vanaf € 69,95!

Zoek binnen:

Dit is de reden waarom hetzelfde dieet niet bij iedereen werkt

Ben je al vaak aan een dieet begonnen, maar heb je nog nooit het perfecte dieet gevonden? Daar heeft de obesitas-expert van het UZ in Antwerpen een verklaring voor.

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat er niet een soort obesitas is, maar wel tientallen verschillende soorten. De wetenschappers hebben 300 genen gevonden die overgewicht kunnen veroorzaken. “Heb je 1 gen, dan gebeurt er niets, maar hoe meer genen je hebt, hoe meer kans je hebt op overgewicht”, zegt Prof. Dr. Luc van Gaal, obesitas-expert van het UZ in Antwerpen, tegen VTM.

Advertentie

Op maat
Daardoor is er ook niet één dieet dat voor iedereen werkt. Al die verschillende soorten obesitas hebben een andere behandeling nodig om er van af te komen. “Een dieet bestaat niet. Iedereen zou een dieet op maat moeten krijgen”, zegt Prof. Dr. Luc van Gaal. Toch is de kans dan nog steeds heel klein dat obesitas helemaal verdwijnt. Daar komt ook nog de levensstijl van de patiënt met obesitas bij kijken. Want niet alleen de genen bepalen of je wel of geen overgewicht krijgt. Dat heeft voor de helft ook te maken met het eetgedrag en levensstijl van mensen.

BEKIJK OOK DEZE VIDEO:

[sm-video-embed]

[/sm-video-embed]


Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle Daily in je mailbox? Dit wil jij niet missen! Meld je aan voor de Daily Update!

LEES OOK:

Bron: VTM.be. Beeld: iStock.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien