Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Vanaf deze leeftijd wordt je sexleven nóg beter

Denk je dat je sexleven niet beter wordt dan op je 20e of 30e? Dan hebben we nieuws voor je: dat wordt het wél.

Tekst gaat verder onder de video.

Advertentie

Video: Sonja Bakker: deze bonenschotel is perfect voor vrouwen in de overgang.

Uit nieuwe onderzoeken blijkt dat je sexleven beter wordt na je 40e.

2 onderzoeken
Dr. Holly N. Thomas van de universiteit van Pittsburgh zette 2 onderzoeken op waarbij vrouwen van middelbare leeftijd werd gevraagd naar de tevredenheid over hun sexleven. Bij de eerste studie werden circa 40 vrouwen tussen 46 en 59 jaar ondervraagd. Als tweede onderzoek werd een enquête opgesteld, die door meer dan 500 vrouwen tussen de 40 en 75 jaar werd ingevuld.

Betere kwaliteit
Wat blijkt? De frequentie neemt na je 40e misschien wel af, maar de kwaliteit van de sex gaat er juist op vooruit. “Het verbaasde ons dat een grote groep vrouwen aangeeft dat sex beter wordt naarmate ze ouder worden”, aldus Thomas. “Wij als dokters dachten dat het juist moeilijker zou zijn als je ouder wordt.”

Volgens de ondervraagde vrouwen zijn dit de redenen van een beter sexleven:

  • Als je ouder bent, accepteer je je lichaam meer zoals het is. Ook ken je je lichaam beter en weet je beter wat je prettig vindt in bed.
  • Meer zelfvertrouwen: de meeste vrouwen voelden zich zelfverzekerder en daardoor ook vrijer tussen de lakens.
  • Betere communicatie: de vrouwen hadden ook meer zelfvertrouwen om aan hun partner te vertellen wat ze wel of niet prettig vonden. Toen ze jonger waren, durfden ze dat niet goed.

Overgang
Natuurlijk is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Soms gooit de overgang roet in het eten en ervaren sommige vrouwen bijvoorbeeld een verlaagd libido of een droge vagina. Toch vinden ze hier meestal wel een alternatief voor, zoals orale sex.

Beter lichaamsbeeld 
Uiteindelijk ervaren de meeste vrouwen, vooral in de 40 en 50, dat met name een beter lichaamsbeeld hun sexleven het meest positief beïnvloedt. Komt dat even goed uit! Want laten mannen dít nu de meest sexy eigenschap van vrouwen vinden.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Today. Beeld: iStock

Libelle’s grote maanhoroscoop: álles over liefde en relaties

maanhoroscoop-libelle-liefde-relaties

Premium

Naast een zonneteken hebben we allemaal ook een maanteken. De maan belicht vooral de emotionele kant van ons leven en karakter.

Welk maanteken ben ik?

Binnen de astrologie kennen de meesten van ons wel hun zonneteken. We zijn een Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman of Vissen omdat de zon op onze geboortedag in dat dierenriemteken stond. Om meer te leren over onze emotionele kant is het belangrijk om te weten in welk teken de maa

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien