Heerlijk ontspannen: Wellness tickets nu voor 15,95

Zoek binnen:

Dit gebeurt er met je lichaam als je 2 dagen niet doucht

We slaan allemaal weleens een douche over als we iets te lang zijn blijven liggen, toch? Kan prima, als je de volgende dag maar wel onder de douche stapt. 

Als je 2 dagen achter elkaar een douche overslaat, gebeurt er van alles met je lichaam dat je niet wilt dat er gebeurt. Volgens TwentyTwoWords draagt iedereen 1.000 verschillende bacteriën en wel 40 soorten schimmels met zich mee. Die zijn niet allemaal slecht. De bacteriën die wel slecht zijn spoel je normaal gesproken weg onder de douche, maar als je dus 2 dagen niet doucht, blijven deze achter op je lichaam.

Advertentie

Slechte bacteriën
De slechte bacteriën hebben niet meteen gevolgen, maar als je niet regelmatig doucht, wordt de kans wel groter dat ze via je ogen, neus of mond je lichaam binnenkomen en je daardoor ziek wordt. En dat is nog niet alles: deze bacteriën kunnen ook voor nare lichaamsgeuren zorgen. De gassen die bacteriën vrijgeven, zouden zorgen voor 30 vieze luchtjes per persoon. Regelmatig onder de douche springen, is dus zo’n slecht idee nog niet.

Hoe zit dat met deodorant? Libelle’s Coks droeg een week lang geen deodorant om uit te testen hoe dat was:

De beste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Twentytwowords.com. Beeld: iStock.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien