Ontvang wekelijks de e-column van Manon (dochter Anne-Wil)

Zoek binnen:

Dit vinden mannen het meest sexy aan vrouwen

Ondanks dat mannen van een mooie glimlach houden bij een vrouw, vinden ze een andere eigenschap nóg belangrijker. Dat blijkt uit onderzoek van Men’s Health en Women’s Health.

Mannen vinden een zelfverzekerde vrouw echt aantrekkelijk. In het algemeen, maar vooral in de slaapkamer. Een vrouw die zich zeker voelt over haar lichaam is het toppunt van sexy, zeiden deze mannen.

Advertentie

Onzekerheid
Klein detail: uit hetzelfde onderzoek blijkt dat slechts 12 procent van de vrouwen haar eigen lichaam echt sexy vindt. En dat heeft niet alleen invloed op ons sexleven. Denk bijvoorbeeld ook aan onzekerheid op het werk en in een relatie.

Zwakke kanten
Wij vrouwen zijn sterren in het benadrukken van onze negatieve punten en in het niet erkennen van onze pluspunten. Mannen storen zich meestal veel minder aan hun zwakke kanten.

Moeite waard
Dus: de eerstvolgende keer dat je met een frons naar bepaald lichaamsdeel kijkt, bedenk dan meteen iets waar je wél blij mee bent. Als je dit keer op keer doet, verandert er iets in je brein. Het is niet makkelijk, maar zeker de moeite waard!

Bron: NSMBL. Beeld: Shutterstock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien