Nieuw! Natuuragenda van Marjolein Bastin 2018

Roeli: 'Onze zoon overleed in de bloei van zijn leven. Zolang kanker er is, is onderzoek nodig'

Roeli: “Na de dood van onze zoon Brian vroeg ik voor mijn verjaardag aan alle gasten een bijdrage aan KWF Kankerbestrijding. Want zolang de ziekte in de wereld is, is onderzoek noodzakelijk.” Ook jarig en wil je net als Roeli KWF steunen? Kadoneer dan je verjaardag voor het goede doel. 

Libelle samen met KWF

Toen haar zoon Brian in 2009 ziek werd, nam men zijn klachten niet serieus. Moeder Roeli: “Hij en zijn vrouw waren net verhuisd en hadden een tweede kindje gekregen. Goede redenen om moe te zijn, werd er gedacht. Bovendien was hij pas 38.” Alleen: de klachten verergerden en na onderzoek in een ander ziekenhuis bleek het mis, verschrikkelijk mis. Er werd darmkanker bij haar zoon ontdekt.

Experimentele behandeling
Een onzekere periode van operaties, chemotherapie en bestraling volgde. Samen met haar man stond Roeli haar zoon en zijn gezin bij waar ze kon. Roeli: “Aan het eind van de zomer in 2011 kwam het nieuws: Brian was uitbehandeld. Hij nam nog wel deel aan een experimentele behandeling; hij hoopte dat die zou kunnen bijdragen aan het herstel van andere kankerpatiënten. En ja, besloten we na zijn overlijden, zo moesten we maar denken. Laat het dan nog érgens goed voor zijn geweest.”

Geld voor onderzoek
“Als geen ander weten wij dat zolang kanker nog in de wereld is, geld voor onderzoek heel hard nodig is”, zegt Roeli. “Dus toen ik mijn 65e verjaardag vierde met een high tea, heb ik aan al mijn gasten een gift gevraagd voor KWF. Een beter doel dan KWF Kankerbestrijding kan ik niet bedenken.”

Kadoneer jij al?
Zo’n prachtig gebaar als dat van Roeli maakt KWF Kankerbestrijding gelukkig vaker mee. Vanuit deze warme gedachte is kadoneren ontstaan. Heb je iets te vieren, maar geen verlanglijstje? Dan kun je een kadonatie vragen aan al je vrienden en familie. Op deze manier lever je een bijdrage aan de financiering van kankeronderzoek, preventie en ondersteuning van mensen met kanker.

Mirella kadoneert ook
Op 5 januari, haar verjaardag, zette Hart van Nederland-presentatrice Mirella van Markus zich tijdens de ochtendshow van radio 100% NL ook in voor KWF. En ze vraagt luisteraars hetzelfde te doen. Mirella: “Ik word vandaag 40 en dat is helaas geen vanzelfsprekendheid. Dat zou het wel moeten zijn. Daarom is het mooiste kado een gift voor KWF. Ik hoop dat andere jarigen dit voorbeeld volgen.”

Heel gemakkelijk
Is het ook jouw uitdrukkelijke wens om kankeronderzoek te steunen? In een paar simpele stappen meld je op kadoneren.nl je eigen feestje aan. Vervolgens maak je je wens bekend bij al je gasten, zodat zij allemaal kunnen kadoneren. Dus doe je mee?

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien