Lekker lezen! Libelle Bookazines voor € 3,35 >

Zoek binnen:

Geniet van ongerepte natuur met déze wandeling in Zeeland

Vind jij het ook zo heerlijk om uit te waaien op het strand? Dan is deze wandeling van 12 kilometer lang in Meeuwenduinen een absolute aanrader.  

De zee is Nederlands grootste natuurgebied, met maar liefst 523 kilometer aan kustlengte om heerlijk uit te waaien.

Advertentie

Kom tot rust

Het boswachterspad in Westenschouwen is door de hoogteverschillen een pittige, maar prachtige wandeling. Hoe langer je de route volgt, hoe meer rust je ervaart op het pad door het robuuste duingebied en grootste bos van Zeeland. Wandelend door de Meeuwenduinen, met tientallen jaren oude Corsicaanse en Oostenrijkse dennen, zie je vrijwel alleen duin én in de verte de vuurtoren van Haamstede.

Wat is er te zien?

• Het Zeeuwse landschap is dynamisch en de natuur ongerept. Het zand stuift er vrij rond, wat een magisch effect geeft.
• Op de route kom je verschillende vogelsoorten tegen. In het bos de grote bonte specht en de havik, tussen de duinen misschien wel een velduil of een tapuit.
• In het duingebied broeden zo’n 5000 paar kleine mantelmeeuwen en 1500 zilvermeeuwen. In het voorjaar en de zomer zorgt het bewaken van de jongen nogal eens voor een kortstondig luid vogelconcert.
• Op het zand van de duinen groeit het duinviooltje, vaak in groepjes bij elkaar. Ook planten als de koningskaars en de bijenorchis vind je in dit gebied.

De route

Het boswachterspad in Westenschouwen start bij excursieschuur van Staatsbosbeheer waar op het informatiepaneel meer informatie over de wandeling staat. Parkeren kan op de parkeerplaats ‘de Rotonde’ (Duinpad 1) voor maximaal € 1,20 per uur. Volg vanaf het startpunt de paaltjes met groene pijlen. Op de route staan meerdere bankjes.

Voor later

Aan het begin en einde van de route ligt de Zeeuwse Gasthut. Een fijne plek voor koffie met een Zeeuwse bolus of smakelijke lunch. Maar door de coronavirus-maatregelen, is het restaurant nu (d.d. 19 maart 2020) natuurlijk voorlopig gesloten. Hou het in ieder geval in je achterhoofd, voor later.

Je lichaam extra trainen tijdens het wandelen? Mark Tuitert geeft tips: 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Tekst: Michèle Bevoort. Beeld: iStock 

Lees meer

Memoires van een Maîtresse – Deel 38: “We moeten je telefoon in beslag nemen, nu meteen”

sex

Premium

De Kapitein blijft mysterieus en Eva is duidelijk niet zo enthousiast als Sabine over het naderende happy end.

Vanavond gaan we op date! Een echte, met eten en kaarslicht en wijn en vooral: tijd. Geen bliksembezoek meer, maar een hele avond. Ik werk als een malle vandaag en in de pauze heb ik zelfs nog even een nieuw rokje gekocht. Alles moet perfect zijn op onze eerste officiële date-night.

De voorpret tiert welig in de appjes. Kusjes, hartjes en video’s kleuren mijn dag en golven van verliefdheid brengen me van uur naar uur. Ik moet ook even werken hoor lieverd, typ

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien