Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Dít is wat die witte lijntjes in de kipfilet echt betekenen

Ken je die witte lijntjes in de kipfilet uit de supermarkt? Onderzoekers hebben de oorzaak van die lijntjes gevonden en daar hoeven we niet meteen blij mee te zijn.

De lijntjes in de kipfilet laten eigenlijk zien dat de kip een spieraandoening had. Uit een studie van 2013 blijkt dat als er op kipfilet van die witte lijntjes zitten de kip veel meer vet dan proteïne heeft. De spiermassa is door het hoge percentage vet heel laag.

Advertentie

Grote vraag
Dat heeft allemaal te maken met de grote vraag naar kip waardoor de boer in weinig tijd grote kippen moet laten groeien. Dat is niet alleen slecht geweest voor de gezondheid van de kip, maar het heeft ook gevolgen voor het klaarmaken van het vlees. Door die lijntjes marineert de kip minder goed én krimpt het tijdens het bakken. 
De lijntjes hebben geen gevolgen voor onze gezondheid, maar voor de kip is het niet fijn geweest. Misschien in de supermarkt toch even op zoek naar kip die de lijntjes niet heeft? Dat is voor iedereen beter.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Cosmopolitan.nl. Beeld: iStock

Maartje en de meisjes – deel 52: “Dus jij bent Vera’s nieuwe vlam?”

nieuwe vlam

Een tikkeltje zenuwachtig en tegelijk vol vertrouwen belt Maartje aan bij haar knappe werkrelatie Vera. Ze weten allebei dat er niets zakelijks op de agenda staat vanavond. Haar verbazing is dan ook groot als een jochie van een jaar of zes met grote ogen de deur open doet.

“Kom jij ook al voor mama?” vraagt het ventje van drie turven hoog.

“Ehm… hoi!” stamel ik. “Ik ben Maartje. En wie ben jij?”

“Felix. Ik heb een Tijannosaujus.”

“Hoi Felix. Dat is mooi zeg, een Tyrannosaurus. Ik kom voor Vera, is dat jouw mama?”

Op dat moment steekt Vera

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien