Libelle Vrijheid: verhalen om nooit te vergeten >

Zoek binnen:

Dit kledingstuk kan zorgen voor cellulite

Iedere vrouw heeft last van cellulite, maar gelukkig hebben we kleding om die putjes te verbergen. Al kan die kleding júist de boosdoener zijn.

Té strakke kleding
Draag je vaak skinny jeans? Dit is namelijk een van de veroorzakers. Strakke kleding rond je dijbenen kan de doorbloeding verlagen en dat is niet goed voor je huid. De kans op cellulite wordt daardoor groter. Daarnaast is het ook van belang wat voor soort ondergoed je draagt. Als je een doorzichtige lijn over je cellulite zou tekenen, zal je vanzelf zien dat daar vaak de elastiek band van onderbroek zit. Als dat zo is, is het beter om van ondergoed te veranderen.

Sinaasappelhuidje
Cellulite komt vooral voor bij vrouwen. Slechts 10 procent van de mannen heeft het, tegenover 90 procent van de vrouwen. Maar wat zijn de andere oorzaken van het sinaasappelhuidje en nog belangrijker: wat kun je er tegen doen?

Advertentie

Niet alleen stevige vrouwen
Het gerucht dat alleen stevige vrouwen er last van hebben klopt niet helemaal. Ook slanke dames hebben kans op cellulite, want het heeft met je hormonen te maken. Tijdens je puberteit en als je ouder wordt heb je meer last van cellulite. Maar als je gewicht (snel) omhoog gaat, heb je er wel meer kans op. Daarnaast is de een er simpelweg vatbaarder voor dan de ander, want het is genetisch bepaald.

Gezondere leefstijl
Wat je eet bepaalt niet of je cellulite hebt ja of nee, maar wel de hoeveelheid ervan. Door het juiste voedsel te eten kun je de bobbelige huid wat verminderen. Door bijvoorbeeld minder vet, zout en koolhydraten en meer groenten en fruit te eten.

Sterke huid
Het is trouwens onzin dat alleen vrouwen die niet helemaal fit en in vorm zijn cellulite krijgen, maar sporten en dan met name cardio (fitness) kan het wel zichtbaar verminderen. Door je huid te versterken, valt de cellulite namelijk minder op.

Stop met smeren
Je kunt in ieder geval stoppen met het smeren van crèmpjes. Volgens medische kliniek Mayo Clinic heeft geen enkel onderzoek kunnen aantonen dat het smeren van een bepaalde crème zin heeft. Ook liposuctie zal de cellulite niet verminderen, het haalt namelijk alleen het vet weg.

Door goed voor jezelf te zorgen, gezond te eten en te leven kun je de cellulite verminderen. Maar accepteer het dat je er waarschijnlijk nooit helemaal vanaf komt en dat 90 procent van de vrouwen het heeft.

Maak van je badkamer een heerlijke thuisspa met deze verwenbox (inclusief een dagentree voor twee personen van DagjeWellness.nl).

tjox TREATMENTS® Mahayana box
tjox TREATMENTS® Mahayana box
100,- 34,95
Koop 'm hier

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle Daily in je mailbox? Dit wil jij niet missen! Meld je aan voor de Daily Update!

Bron: Familyshare.com. Beeld: iStock

De Dag Nadat 16 – We afscheid namen van mijn tante tijdens de coronacrisis

De dag nadat 16

Premium

Elsbeth (53): “Kon het in deze rare coronatijd nog onwerkelijker? Die gedachte spookte de afgelopen week telkens door mijn hoofd. En ja, dat kon dus."

"Gisteren namen we afscheid van tante Aatje, de oudste zus van mijn moeder. Ze woonde sinds een zware operatie al een paar maanden in een verzorgingshuis en langzaam maar zeker drong tot haar door dat ze niet meer zou terugkeren naar haar eigen huis. Dat vond ze moeilijk, want tot de operatie had ze altijd zelfstandig gewoond. Sinds haar overplaatsing naar een ander verzorgingshuis ging het snel bergafwaarts met mijn 94-jar

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien